O petiţie a fost iniţiată de locuitori din Cernavodă pentru ca autoscara să rămână în oraş şi să nu fie relocată, după ce şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că autoscara de la Cernavodă a fost adusă la Constanţa, iar cea de la Medgidia va interveni şi la Cernavodă atunci când va fi cazul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În petiţia respectivă se menţionează că oraşul Cernavodă are nevoie de o autoscară din mai multe motive printre care existenţa unor imobile înalte cu risc ridicat de incendiu din cauza instalaţiilor vechi, pentru că are două reactoare nucleare şi patru poduri. 
 
“Nu dorim relocarea auto-specialelor de pompieri/salvare (scară telescopică) din oraşul Cernavodă. Motivul: exista foarte multe imobile înalte cu un risc ridicat de incendiu datorită instalaţiilor electrice vechi şi subdimensionate; oraşul Cernavodă are două reactoare nucleare; oraşul Cernavodă este prevăzut cu patru poduri rutiere şi feroviare de mare înălţime;  orasul Cernavodă are în împrejurimi foarte mulţi stâlpi de înaltă tensiune; cea mai apropiată staţie de pompieri este la 30 de minute de oraşul Cernavodă. Propunem achiziţionarea unor noi utilaje şi echipamente de salvare”, se arată în petiţie. 
 
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail-Cristian Amarandei, a declarat că la Detaşamentul Fripis din municipiul Constanţa a fost relocată autoscara de la Cernavodă, precizând că dacă acolo va fi nevoie de intervenţia acesteia va merge cea de la Medgidia.
 
În judeţul Constanţa mai există o autoscară la Detaşamentul Palas din municipiul reşedinţă de judeţ. De asemenea, Detaşamentul Fripis are o autoscară, dar potrivit afirmaţiilor şefului ISU, aceasta este defectă de un an. 
 
Măsura a fost luată după ce, la incendiul de marţi din municipiul Constanţa, soldat cu moartea unei femei care s-a aruncat de la etajul şase după ce apartamentul îi fusese cuprins de flăcări, singura autoscară funcţională din municipiu a ajuns prea târziu la locul evenimentului, şeful ISU Dobrogea precizând că a plecat mai târziu decât ar fi trebuit şi că în urma primelor verificări ar fi fost erori de comunicare între dispecerat şi cei de la Detaşamentul Palas care deţineau autoscara respectivă.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.