O petiţie pentru transformarea terenului din jurul Palatului Parlamentului într-un parc public a fost iniţiată de USR online, strângând în câteva ore aproape 600 de semnături. Iniţiatorii spun că Parlamentul este un oraş interzis, însă este timpul ca el să se deschidă către cetăţeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnilor preşedinţi ale celor două camere (Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, n.r.), noi, semnatarii acestei petiţii, vrem deschiderea terenului din jurul Casei Poporului către cetăţeni şi organizarea unui concurs internaţional de urbanism şi peisagistică pentru amenajarea spaţiului ca parc public. Instituţiile publice au nevoie de spaţii publice. O Românie democratică se construieşte cu instituţii democratice care au nevoie de spaţii deschise, accesibile si inclusive”, scriu iniţiatorii petiţiei.

USR spune că acum Parlamentul este izolat de cetăţeni, un oraş interzis, în timp ce toate parlamentele Europei sunt în spaţii publice în mijlocul oamenilor.

„Domnilor preşedinţi, nu ne putem preface că suntem democraţi în casa şi în curtea lui Ceauşescu. Parlamentul României este izolat de cetăţeni şi oraş printr-un gard de 3 km lungime. 50 de hectare de teren din centrul capitalei României sunt irosite si abandonate. Casa Poporului este un adevărat oraş interzis pe când toate parlamentele Europei trăiesc in spatii publice şi în mijlocul oamenilor. A venit momentul ca şi Parlamentul României să se deschidă către cetăţeni”, arată USR.

Astfel, partidul propune transformarea terenului din jurul Casei Poporului într-un parc public, Parcul Uranus urmând să devină, împreună cu Parcul Izvor şi cu terenul din faţa Academiei Române, al treilea cel mai mare parc al Bucureştiului.

Uniunea Salvaţi România a anunţat încă de săptămâna trecută că vrea dărâmarea zidului şi că va lansa o petiţie.  

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.