Autorităţile din judeţul Prahova fac verificări după ce locuitorii din zona municipiului Câmpina şi a comunei Poiana Câmpina au sesizat că pe malul râului Prahova se află peşti morţi. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Prahova şi ai Apelor Române au prelevat probe din apă pentru a stabili cauza, în condiţiile în care debitul apei este scăzut, dar apa nu are aspect modificat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Informaţia a fost făcută publică marţi după-amiază, de către comisarii Gărzii de Mediu Prahova. Aceştia au fost anunţaţi luni, de către Poliţia Locală Câmpina, despre această situaţie.
 
"În data de 16.08.2021, urmare adresei Poliţiei Locale Câmpina transmisă la GNM CJ Prahova privind faptul că în punctul pod CF Poiana Câmpina-Câmpina, pe malul râului Prahova se înregistrează mortalitate piscicolă, situaţie surprinsă şi sesizată de un locuitor din zonă, GNM CJ Prahova împreuna cu reprezentanţii Poliţiei Locale Câmpina şi ai instituţiilor abilitate, Apele Române Prahova, DSVSA Prahova, s-au deplasat în regim de urgentă pentru verificarea aspectelor semnalate. La verificarea în teren, apa râului nu prezenta aspect modificat, debitul cursului de apă era scăzut, astfel s-a procedat la prelevarea de probe de apă de către laboratorul acreditat din dotarea Apelor Române Prahova”, au scris pe reţeaua de socializare reprezentanţii Gărzii de Mediu - Comisariatul judeţean Prahova.
 
Aceştia au menţionat că fac în continuare verificări pentru stabilirea cauzelor care au dus la mortalitatea piscicolă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.