Peste un milion de certificate digitale au fost descărcate până în prezent de persoane vaccinate, din aplicaţia informatică https://certificat-covid.gov.ro/, a anunţat Comotetul de coordonare a vaccinării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autorităţile au transmis vineri, că au fost descărcate  1.040.051 de certificate digitale, iar 1.001.001 pentru persoane vaccinate, precizând că în acest caz avem de-a face cu un palindrom, adică un şir de caractere care citit de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga rămâne neschimbat. 
De asemenea, au mai fost descărcate 24.483 certificate digitale pentru persoane recuperate după boală şi 14.567 pentru persoane care au avut test negativ COVID-19. 
RO Vaccinare reaminteşte că certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/
RO Vaccinare a mai transmis că: 
1. Certificatul este gratuit.
2. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinţilor.
3. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcţie de numărul de solicitări.
4. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
5. La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR. 
Utilizatorul îl poate accesa şi vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât şi prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.
Pentru suport în emiterea certificatelor sau obţinerea altor informaţii privind utilizarea lor, a fost operaţionalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.