Inspectorii sanitar veterinari au aplicat, în ultima săptămână, 36 de amenzi, în valoare de peste 77.000 de lei, unor unităţi de alimentaţie de pe litoral, închizând temporar o pizzerie şi retrăgând de la comercializare peste trei sute de kilograme de produse alimentare cu diverse probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în perioada 3 – 9 iulie, medicii veterinari care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017 au făcut controale în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 235 de unităţi din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor, inspectorii sanitar veterinari au constatat mai multe nereguli, printre care manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora.

“Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 77.600 de lei. A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip pizzerie”, se arată în comunicat.

De asemenea, o sesizare primită la Call Center-ul ANSVSA a fost transmisă spre verificare inspectorilor aflaţi pe litoral, iar pentru deficienţele constatate, unitatea respectivă a amendată cu 4.000 de lei.

Totodată, la solicitarea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Constanţa, o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la două unităţi din Constanţa, unde, în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate, a fost aplicată o amendă în valoare de 4.000 de lei şi s-au retras de la comercializare 269 kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse trimise către o unitate specializată în neutralizare.

Săptămâna trecută, inspectorii sanitari veterinari au confiscat şi retras de la vânzare 317 kilograme de produse alimentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.