Pesta porcină africană a fost confirmată la un mistreţ vânat dintr-un fond de vânătoare din judeţul Constanţa, iar autorităţile au decis vânarea tuturor celor 43 de mistreţi din fondul de vânătoare respectiv. De asemenea, proprietarii de porci din localităţile învecinate au obligaţia de a-i ţine pe aceştia în gospodărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanţa, vineri, a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) în urma confirmării unui caz de pestă porcină africană la un mistreţ vânat la fondul de vânătoare 5 – Ion Corvin.

Cu acest prilej, reprezentanţii CLCB au votat în unanimitate să fie vânaţi cei 43 de mistreţi din fondul de vânătoare respectiv. Totodată, proprietarii de porci din localităţile învecinate cu acest fond de vânătoare au obligaţia de a-i ţine pe aceştia în gospodărie.

ANSVSA anunţase că până la data de 11 ianuarie, în judeţul Constanţa, fuseseră confirmate 91 de focare de pestă porcină africană în gospodăriile populaţiei, înregistrându-se şi patru cazuri la mistreţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.