Peste 1.000 de sportivi profesionişti şi amatori din România şi din străinătate vor purta tricoul tricolor la a V-a ediţie a Maratonului Nisipului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul sportiv se desfăşura în data de 25 martie, pe plaja din staţiunea Mamaia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorul evenimentului, Daniel Antonaru, a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că a decis ca toţi cei peste 1.000 de participanţi la Maratonul Nisipului să poarte un tricou cu însemnele tricolorului, având în vedere că în acest an se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

“Anul 2018 are o însemnătate aparte pentru toţi românii de pretutindeni, deoarece se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Cu acest prilej, am pregătit o surpriză pentru toţi participanţii la Maratonul Nisipului ediţia a V-a. Cei peste 1.000 de sportivi amatori şi profesionişti vor alerga cu un tricou tehnic care poartă însemnele tricolorului, care simbolizează principiul egalităţii şi iubirea pe care o purtăm pentru toţi românii aflaţi în toate colţurile lumii. Am primit cu bucurie vestea că, şi în acest an, va participa un număr foarte mare de sportivi de peste Prut, astfel încât simbolistica Marii Uniri să fie şi mai profundă”, a afirmat Daniel Antonaru, citat în comunicatul de presă.

Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, şi conţine patru probe competitive (5 kilometri, 10 kilometri, maraton şi semimaraton) şi crosul Family Run de aproximativ un kilometru. 

Evenimentul internaţional “Maratonul Nisipului”, aflat la a cincea ediţie, este organizat de Asociaţia “SanaSport” şi Radio România Constanţa, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Înscrierile pentru participarea la acest eveniment se pot face până pe 11 martie. „Maratonul Nisipului” se va desfăşura pe plaja din Mamaia pe data de 25 martie. La ediţia de anul trecut au participat peste 1.200 de sportivi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.