Peste o mie de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la Alba Iulia şi Iaşi, la ”Marşul pentru viaţă”, majoritatea celor prezenţi fiind tineri şi adolescenţi. Şi la Cluj-Napoca, până la ora transmiterii acestei ştiri, s-au adunat peste 300 de oameni, printre participanţi fiind mitropolitul Andrei Andreicuţ şi episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste o mie de persoane, majoritatea tineri, adolescenţi şi copii, au participat, la Alba Iulia, la ”Marşul pentru viaţă”.

Oamenii s-au adunat, în jurul orei 15.00, în zona cetăţii din Alba Iulia, de unde au pornit pe jos într-un marş tăcut pe străzile oraşului, pe traseu câţiva tineri împărţind trecătorilor reviste şi fluturaşi cu mesaje împotriva avortului.

Majoritatea paticipanţilor la marş au fost tineri, adolecenţi şi copii, unii dintre aceştia fiind îmbrăcaţi în costume populare, iar alţii cu tricoruri albe pe care scria ”Stop avort!”. 

Coloana de participanţi la marş a fost deschisă de un grup de copii, unul dintre ei purtând o cruce de mari dimensiuni, iar ceilalţi având pancarte cu mesaje precum ”Nu renunţa la copilul tău”, ”Copilul, dar de la Dumnezeu”, ”Protejaţi viaţa, este darul lui Dumnezeu” sau ”Mami te iubesc!”. 

Ulterior, grupul de participanţi s-a oprit în Cetatea Alba Carolina, pe esplanada dintre Catedrala Ortodoxă şi Caterala Romano-catolică, locul fiind ales simbolic în condiţiile în care la marş au participat oameni de toate confesiunile religioase.

La acţiune au fost prezenţi şi aproximativ 30 de preoţi ortodocşi, romano-catolici sau de alte confesiuni, care au rostit, împreună cu participanţii, o rugăciune pentru sufletele copiilor avortaţi.

Manifestarea se va încheia cu un concert susţinut de un cor de copii, cu melodii care promovează viaţa.

Peste o mie de persoane au participat şi la Iaşi la ”Marşul pentru viaţă”, organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, împreună cu mai multe asociaţii religioase.
 
Participanţii s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi, la acţiune fiind prezenţi preoţi, studenţi la Teologie, părinţi cu copii, dar şi oameni în vârstă.
 
Organizatorii au împărţit baloane albastre şi portocalii, iar mai mulţi participanţi au avut steaguri tricolore.
 
Pe pancarte se putea citi, printre altele, ”Femeile merită mai mult decât avortul”, ”Viaţă înseamnă dragoste”, ”Bărbaţii adevăraţi aleg viaţa” şi ”Avortul opreşte o inimă care bate”.
 
Cei prezenţi au pornit apoi într-un mars pe traseul Piaţa Unirii - strada Gavril Muzicescu - Bulevardul Independenţei - strada Elena Doamna - strada Anastasie Panu - pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt.
 
Dacă iniţial, la acţiune erau prezenţi 300-400 de oameni, numărul participanţilor a crescut la peste o mie, multe persoane alăturându-se pe traseu.
 
Circulaţia rutieră în centrul oraşului s-a desfăşurat cu dificultate, acţiunea încheiindu-se în jurul orei 15.30, fără a se înregistra incidente.

Şi la Galaţi, aproximativ 400 de persoane, între care numeroşi copii, dar şi preoţi, participă la ”Marşul pentru viaţă”.

Oamenii s-au adunat, în jurul orei 15.00, în Parcul Cloşca din Galaţi şi au venit cu pancarte pe care scrie ”80% din cupluri se despart după avort”, ”Bărbaţii adevăraţi protejează femeia şi copilul”, ”Fiecare copil merită o zi de naştere”, ”Fiecare copil merită o poveste”, ”Adevăraţii doctori nu ucid copii”. 

Participanţii spun că susţin familia creştină şi drepturile legale ale mamei şi copilului.

”Am venit să susţin viaţa, pentru copii sănătoşi în speranţa că vom putea schimba ceva. Vreau mai multe drepturi pentru mamă şi copil, o mai bună protecţie socială, acces la educaţie, susţin familia creştină, în speţă căsătoria dintre bărbat şi femeie, aşa cum a lăsat Dumnezeu”, a declarat o femeie care participă la acţiune.

”Sunt aici pentru viaţă, la invitaţia nepotului meu ca să fim mai mulţi, iar aşa să putem fi ascultaţi”, a mai spus o altă participantă la marş.

Oamenii au plecat în marş după aproximativ o jumătate de oră, fiind însoţiţi de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Ei s-au oprit la Biserica ”Sfânta Precista” de pe faleza Dunării.

În fruntea coloanei de manifestanţi s-au aflat mai mulţi copii care au avut un banner pe care scria ”Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine”, dar şi doi adulţi care au purtat două icoane. 

Acţiuni similare au loc în judeţul Galaţi în oraşele Tecuci şi Târgu Bujor.

Şi la Cluj, peste 300 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii din oraş. Printre cei prezenţi se numără mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, dar şi mai mulţi pastori.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Cluj-Napoca, cei prezenţi ţin discursuri prin care susţin viaţa şi familia.

Proteste similare au avut loc deja, sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară, între care Timişoara, Arad, Ploieşti sau Sibiu, fiind programate şi alte acţiuni în cursul zilei.

Şi la Bucureşti, numărul participanţilor la ”Marşul pentru viaţă” a depăşit 4.000.

Tema "Marşului pentru viaţă" - aflat la cea de-a şaptea ediţie - este "Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, organizatorii spunând că România ocupă locul al doilea în statistica numărului de avorturi: 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 - iunie 2016, faţă de o  populaţie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.