Peste două tone de fasole şi o tonă de cârnaţi au fost gătite la ceaun, joi, la Alba Iulia, de Ziua Naţională, porţiile de mâncare fiind ulterior servite celor 10.000 de participanţi la manifestările de 1 Decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câteva zeci de bucătari din întreaga ţară dar şi din Republica Moldova au venit la Alba Iulia de 1 Decembrie şi au preparat, în aer liber, două tone de fasole şi o tonă de cârnaţi, evenimentul fiind denumit ”Marea Unire a bucătarilor”.

Mâncarea a fost pregătită într-un ceaun imens dar şi în ceaune mai mici, iar apoi porţiile de mâncare au fost servite celor 10.000 de participanţi la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale.

Un bucătar din Alba Iulia, Cosmin Toma, a produs şi un condiment special denumit “parfum de Alba Iulia”, pe care l-a adăugat în mâncare.

”Am ales să fac un parfum de Alba Iulia. Ce înseamnă parfum de Alba Iulia? Este un parfum comestibil, un ulei aromatizat cu diferite arome. Adică, am adăugat tarhon, puţin usturoi, rădăcină de afin, sare afumată, puţin chimen. Am făcut, aşa, ca o magie. Acest parfum de Alba Iulia a însoţit gustul iahniei de fasole”, a spus Cosmin Toma.

El a explicat că pregătirea mâncării a durat foarte mult., iar bucătarii au început lucrul încă de la 5.00 dimineaţa terminând în jurul ore 14.00, totul fiind gătit tradiţional pe foc de lemne.

Spectacolul culinar în cadrul căruia a fost pregătită masa populară s-a desfăşurat în şanţurile Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia, iar mâncarea a fost oferită gratuit la cinci puncte de distribuţie la care au stat la coadă mii de oameni.

Manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Naţională a României continuă, joi seară, cu concerte în aer liber de muzică uşoară şi populară, iar programul se va încheia după ora 20.00 cu focuri de artificii 3D.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.