Peste 850 de maşini au fost controlate de poliţişti pe litoral, la sfârşitul acestei săptămâni, iar în urma acestei acţiuni mai mulţi şoferi au fost depistaţi după ce au consumat substanţe interzise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română a anunţat duminică, faptul că a desfăşurat, la sfârşitul acestei săptămâni, în judeţul Constanţa - staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti şi localităţile Cumpăna, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Cu acest prilej au fost controlate peste 850 de autovehicule şi efectuate 808 testări ale conducătorilor auto, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, reţinute 21 de permise de conducere şi retrase şase certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au constatat zece infracţiuni, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, şapte pentru conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive şi una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Din totalul testărilor, 92 au fost pentru depistarea prezenţei substanţelor psihoactive în organism şi 716 pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice.

Astfel, poliţişii au descoperit un şofer care conducea o maşină pe bulevardul Republicii din Eforie Nord, sub efectul substanţelor psihoactive, în urma testării cu drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cannabis.

Totodată, alţi trei şoferi au fost depistaţi în Mamaia, după ce consumase cocaină, unul dintre ei, cannabis şi metamfetamină, al doilea şi amfetamină, al treilea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.