Peste 730.000 de persoane au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche în primele şase luni ale anului, dintre care aproape 400.000 numai pe sensul de ieşire din ţară. Garda de Coastă spune că, în weekend-urile din sezonul estival, valorile de trafic în PTF Vama Veche cresc cu peste 200 la sută. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul persoanelor care au trecut prin PTF Vama Veche este mai mare cu aproape 40 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, cel mai tranzitat punct din zona de competenţă a Gărzii de Coastă este Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, unde, în primele şase luni ale anului, s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră aproximativ 731.550 persoane, dintre care 392.190 numai pe sensul de ieşire din ţară.

În ceea ce priveşte mijloacele de transport, au fost efectuate formalităţile de frontieră pentru 174.340 de autovehicule, dintre care 83.650 pe sensul de intrare şi 90.690 pe sensul de ieşire.

"În perioada sezonului estival, se constată o creştere semnificativă a valorilor de trafic prin P.T.F. Vama Veche, atunci când mulţi români tranzitează graniţa pentru a merge să petreacă vacanţa în afara ţării, în mod special în zilele de sfârşit de săptămână când valorile de trafic cresc cu peste 200%. Astfel, dacă într-o lună din afara sezonului estival P.T.F. Vama Veche este tranzitat de aproximativ 58.770 de persoane şi 17.980 de mijloace de transport, într-o lună din sezonul estival numărul persoanelor este de peste şapte ori mai mare, iar cel al mijloacelor de transport de peste cinci ori mai mare”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că faţă de anul trecut, numărul persoanelor care tranzitează frontiera prin P.T.F. Vama Veche este cu aproximativ 37% mai mare.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au precizat că în această perioadă se constată o creştere a numărului turiştilor români şi străini care tranzitează punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria.

Pentru a reduce timpii de aşteptare, Garda de Coastă a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor şi spune că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontiere. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de valorile de trafic, se creează fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

Garda de Coastă recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În judeţul Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile nouă benzi de control pe sensul de intrare în ţară, respectiv zece benzi pe sensul de ieşire. Cele cinci puncte de trecere a frontierei sunt Vama Veche – Durankulak, Ostrov – Silistra, Negru Vodă – Kardam, Lipniţa – Kainardja, Dobromir – Krushari, ultimele două fiind disponibile pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul funcţionare al ultimelor două este de la ora 08:00 la ora 20:00.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.