Peste 5.000 de oameni protestează sâmbătă seară în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului. Protestul se desfăşoară paşnic, oamenii scandează „Demisia” şi „Nu vă fie frică, românii se ridică”, suflă în vuvuzele şi agită steaguri. La manifestaţie sunt şi membri PNL, printre care şi Ludovic Orban, iar circulaţia rutieră este restricţionată pe mai multe artere. Unii dintre protestatari au venit cu flori, pe care le-au împărţit jandarmilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestaţia se desfăşoară paşnic, iar printre cei peste 5.000 de oameni care scandează împotriva Executivului se află şi copii, alături de părinţii lor, dar şi politicieni, precum liderul PNL Ludovic Orban.

Unii dintre protestatari au venit cu flori, pe care le-au împărţit jandarmilor.

Oamenii strigă "Demisia”, "Nu vă fie frică, românii se ridică” şi "Nu cedăm”, suflă în vuvuzele şi flutură steaguri. Unii dintre sunt chiar înfăşuraţi în drapele.

Circulaţia rutieră este restricţionată în zona Guvernului.

Poliţiştii rutieri au deviat traficul pe Bulevardul Iancu de Hunedoara prin pasaj, la fel traficul de la Statuia Aviatorilor către Piaţa Victoriei. Este complet închisă circulaţia pe strada Buzeşti către Piaţa Victoriei, la fel şi pe strada Paris, însă se circulă pe strada Lascăr Catargiu prin faţa sediului Guvernului către Statuia Aviatorilor. De asemenea, nu se mai permite viraj stânga prin centrul Piţei către Şos. N. Titulescu/B-dul Ion Mihalache, iar pe bulevardul  Lascar Catargiu a fost restric'ionat traficul de la Piaţa Romana..

Protestul a început încă de dimineaţă, când în faţa Guvernului erau câteva zeci de oameni, iar după-amiază au avut loc şi câteva incidente, după ce câţiva manifestanţi, nemulţumiţi de faptul că jandarmii montează garduri de protecţie, delimitând spaţiul pentru protest, au început să tragă de garduri. Un bărbat a fost lut de jandarmi şi dus la secţia de poliţie, fiind amendat cu 500 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.