Peste 300 de motociclişti vor construi, la sfârşitul acestei săptămâni, alături de reprezentanţi ai Habitat for Humanity, fundaţii pentru 40 de locuinţe în Bacău, ale căror beneficiari vor fi familii cu venituri mici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Habitat for Humanity România, cei peste 300 de motociclişti, care fac parte din 27 de cluburi din ţară, vor sosi vineri seară pe şantierul din Bacău.

Ei vor campa lângă şantier, iar sâmbătă vor construi, alături de familiile beneficiare şi de specialişti ai Habitat for Humanity, fundaţii pentru 40 de locuinţe.

Evenimentul, intitulat ”Bikers for Humanity” şi aflat la prima ediţie, face parte din proiectul BIG BUILD 2016, ”prin care organizaţia ajută 40 de familii cu venituri mici să aibă o casă simplă, decentă şi accesibilă”.

Duminică, de la ora 11.30, motocicliştii care au participat la eveniment vor face un tur al oraşului.

Cele 40 de case de la Bacău urmează să fie însă construite în doar cinci zile, între 3 şi 7 octombrie, împreună cu 800 de voluntari ai Habitat for Humanity, ”pentru a sărbători Ziua Mondială a Locuirii şi 40 de ani de la înfiinţarea organizaţiei în lume”.

Voluntarii vor veni din 15 ţări, între care SUA, Canada, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia, dar şi de la companii româneşti.

”Familiile care vor beneficia de locuinţele noi din Bacău trebuie să aibă nevoie de o locuinţă decentă, trebuie să muncească un număr de ore la casele din noua comunitate şi să returneze către Habitat for Humanity România costul locuinţei la preţul materialelor de construcţie, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă, fără profit”, mai precizează sursa citată.

Peste 5 milioane de români locuiesc în condiţii severe de sărăcie, potrivit Eurobarometru. Dintre aceştia 1,5 milioane sunt copii. De asemenea, 41,2% din populaţia ţării nu are acces la apă în locuinţe sau grupuri sanitare în casă, în timp ce media europeană este de 3,1%. Pe de altă parte, 58% dintre români trăiesc în locuinţe suprapopulate, în timp ce media europeană este de 17,8%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.