Peste 300.000 de ţigarete de contrabandă şi bunuri în valoare de aproape patru milioane de lei au fost confiscate în ultima săptămână de poliţişti, în urma unor percheziţii în dosare penale vizând infracţiuni economice. De asemenea, în cazul a 277 de persoane s-a dispus începerea urmării penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 17-23 februarie, poliţiştii au făcut 189 de percheziţii domiciliare au pus în aplicare 92 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice.

Astfel, faţă de 277 de persoane s-a dispus începerea urmării penale, fiind luate măsuri preventive faţă de 27 dintre acestea.

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri în valoare totală de peste 7 milioane de lei, dintre care peste 1 milion de lei în numerar sau în cont bancar, fiind confiscate bunuri în valoare totală de 3,8 milioane de lei.

Au mai fost confiscate 303.000 de ţigarete, 155,36 de kilograme de tutun şi 2.334 de litri de alcool de contrabandă.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Bucureşti au făcut 15 percheziţii domiciliare în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Argeş şi au pus în aplicare 13 mandate de aduce pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Potrivit poliţiştilor, în perioada 2015-2016, reprezentanţii a nouă societăţi comerciale au înregistrat în evidenţele contabile achiziţii false de mărfuri, de la o societate „fantomă”, cu scopul diminuării bazei impozabile şi pentru a nu mai plăti TVA şi impozit pe profit. Prejudiciul creat în acest dosar este de 781.519 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor se ridică la peste 1,3 milioane de lei. Faţă de cinci persoane, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.