Peste 220 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, din 30 septembrie 2016, data declanşării epidemiei de rujeolă în România, a ajuns, vineri, la 8.246, fiind înregistrate 32 de decese din cauza acestei boli, a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 8.246, iar în ultima săptămână s-au înregistrat 229 de cazuri noi de rujeolă.

CITEȘTE ȘI Dolj: Un bărbat de 29 de ani a murit din cauza unor complicaţii apărute în urma rujeolei

De asemenea, au fost  înregistrate 32 de decese, astfel: opt în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, 7 în judeţul Dolj, trei în Caraş-Severin şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi, Mureş.

De la declanşarea epidemiei, rujeola s-a extins în 41 de judeţe. Cele mai afectate judeţe, cu peste o mie de cazuri de rujeolă fiecare, sunt Timiş, Caraş-Severin şi Arad.

Ministerul Sănătăţii a început în această săptămână o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, cu implicarea autorităţilor locale, care au primit termen o săptămână pentru a face evaluări şi a descoperi comunităţile cu acces dificil la servicii medicale sau în care nu există medic de familie şi unde procentul de copii vaccinaţi este mai scăzut.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.