Peste 2.000 de persoane sunt aşteptate să participe, marţi după-amiază, la o paradă în centrul Constanţei, pentru a marca ziua municipiului, iar apoi spectatorii vor putea urmări o piesă de teatru şi un concert al trupei 3 Sud-Est, evenimentul urmând să se încheie cu un foc de artificii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Primăriei, pentru 21 mai, când este sărbătorită Ziua Constanţei, autorităţile au pregătit mai multe evenimente.

Astfel, manifestările debutează marţi, la ora 12.00, cu un Te Deum oficiat de IPS Teodosie la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

De la ora 17.00, va avea loc o paradă la care sunt aşteptate peste 2.000 de persoane, printre care sportivi, olimpici, militari, jandarmi călare, studenţi, elevi, cadre didactice, artişti, înalte feţe bisericeşti, reprezentanţi ai etniilor dobrogene şi oficialităţi. Parada va porni de la Sala Sporturilor şi se încheia în Piaţa Ovidiu acolo unde, după salutul oficialităţilor, vor începe spectacolele.

De la ora 18.30 este programat un program prezentat de Ansamblul Iholu al Comunitatăţii Armâne din Romania, Filiala Constanţa, Ansamblul Elpis şi Ansamblul Elpis Junior, Ansamblul Can Renkler, Colegiul Naţional “Regina Maria”, Ioana Lucia şi Mara Andreea Berechet.

De la ora 20.00 are loc piesa de teatru "Ciuleadra", pusă în scenă de Adrian Stavian şi Teatrul Semn, iar o oră mai târziu pe scena amplasată în Piaţa Ovidiu va urca trupa 3 Sud-Est.

Manifestările se vor încheia la ora 22.00, cu un foc de artificii. 

Pentru ca parada de marţi să se desfăşoară în condiţii optime, începând de luni seara au fost luate mai multe măsuri de restricţionare a traficului rutier. Astfel, de luni, de la ora 18.00, sunt interzise oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor pe bulevardul Tomis, tronsonul Capitol - Piaţa Ovidiu, inclusiv în parcările de la Poştă şi de la Sala Sporturilor. Marţi, de la ora 14.00 va fi restricţionată parţial şi temporar zona de deplasare de pe strada Mircea cel Bătrân cuprinsă între străzile Smârdan şi Decebal, pentru a permite oprirea autobuzelor care vor transporta participanţii la paradă. Începând cu ora 16.15 va fi închisă total circulaţia pe traseul de desfăşurare a paradei, cuprins între zona Capitol şi Piaţa Ovidiu. De asemenea, va fi oprită circulaţia la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Traian, ceea ce va conduce la întârzieri pentru mijloacele de transport ale RATC Constanţa de aproximativ 10-15 minute.

Consiliul Local a decis, în urmă cu 17 ani, ca în 21 mai, când sunt sărbătoriţi Sfinţii Constantin şi Elena, să fie şi Ziua municipiului Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.