Peste 1600 de persoane au participat duminică, la cea de-a cincea ediţie a “Maratonului Nisipului”, competiţie desfăşurată pe plaja din Mamaia, ei fiind înscrişi la cele cinci curse programate. Organizatorii au dedicat acest maraton Centenarului Unirii, alergătorii purtând tricouri tricolore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorul evenimentului, Daniel Antonaru, a declarat că la ediţia din acest an a Maratonului Nisipului s-au adunat la start peste 1600 de persoane, acestea fiind înscrise la cele cinci curse programate.

“Cea de-a cincea ediţie a Maratonului Nisipului, am dedicat-o Centenarului Marii Unirii. În acest mod am dorit să transmitem un mesaj la unitate şi mândrie naţională. Avem patru curse competitive, 5 kilometri, 10 kilometri, semimaraton şi maraton şi o cursă Family Run, o cursă a familiei în care donăm încasările către un proiect social local. Avem peste 1600 de participanţi în total, la cele cinci probe. Avem participanţi din zece ţări, printre care Republica Moldova, Suedia, Indonezia, Rusia, Franţa, Italia, Statele Unite”, a declarat organizatorul evenimentului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Startul competiţiei a fost dat la ora 10 din Piaţeta Perla, după care alergătorii au intrat pe plaja din Mamaia, organizatorii pregătind trasee diferite pentru fiecare tip de competiţie.

Primul care a trecut linia de sosire a fost Adrian Chiru, din Călăraşi, câştigătorul întrecerii de 5 kilometri. “A fost o cursă foarte frumoasă, a fost mai bine decât mă aşteptam. Mă aşteptam să fie zăpadă şi aici, la noi la Călăraşi este zăpadă, dar nu a fost. Nisipul foarte bătătorit, s-a alergat bine, tot mai greu ca pe asfalt, dar a fost foarte bine. Am participat şi anul trecut la Maratonul Nisipului, la proba de 10 kilometri şi voi reveni şi anul viitor”, a afirmat Adrian Chiru.

Cea mai rapidă alergătoare în proba de 5 kilometri a fost o fată în vârstă de 13 ani din Slănic Prahova. Raluca Corbu a spus jurnaliştilor la finalul cursei că este pentru prima oară când participă la această competiţie, cursa fiind grea, dar şi frumoasă.

“Este prima oară când vin la Maratonul Nisipului. Cursa a fost grea, dar şi frumoasă, în acelaşi timp. Este mai greu de alergat pe nisip decât pe şosea, nisipul este ud, îţi intră picioarele şi e mai greu”, a afirmat Raluca Corbu, care a menţionat că practică atletismul. 

Printre cei mai tineri participanţi la cursa de 5 kilometri a fost un băiat în vârstă de 11 ani din Braşov, care s-a pregătit pentru această cursă mergând la sală, dar şi antrenament, el practicând, de asemenea, atletismul.

La startul competiţiei s-a aflat şi un bărbat de 70 de ani, practicant de ciclism. Constantin Buzatu este din Constanţa şi spune că este mare amator de mişcare. “A fost nisipul bun, bătătorit. Fac ciclism de performanţă, amator, fac şi alergare, gimnastică, fac de toate. Este al treilea an în care particip, anul trecut am fost arbitru şi acum am zis că trebuie să alerg şi eu. Trebuia să fac mişcare că nu am reuşit să ies cu bicicleta în ultimele două săptămâni din cauza vremii”, a povestit bărbatul de 70 de ani.  

Primul sosit în cursa de 10 kilometri a fost un adolescent de 17 ani din Tulcea. Andrei Sterea a declarat la sosirea că a fost mai greu până s-a obişnuit cu traseul, el antrenându-se mult pentru această competiţie.

“În prima parte a fost mai greu că nu m-am obişnuit cu traseul, dar când am întors la ultimii 5 kilometri a fost foarte OK, mi-a plăcut. A fost foarte frig, dar astea sunt condiţiile. Nisipul a fost destul de ud, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am câştigat. Fac atletism şi m-am antrenat destul de mult pentru această cursă”, a afirmat adolescentul din Tulcea.

Cea mai rapidă alergătoare la 10 kilometri a fost o tânără din Constanţa, Antoanela Manac, campioană la triatlon. “A fost o cursă frumoasă, am crezut că o să fie mai frig, dar nu am simţit frigul. A fost un pic mai greu decât anul trecut, a fost nisipul mai afânat, traseul puţin mai dificil, dar în rest condiţii foarte bune. E mult mai greu să alergi pe nisip faţă de asfalt. Am avut o porţiune pe la kilometrul 4, unde am ieşit un pic pe asfalt şi am simţit că plutesc”, a afirmat Antoanela Manac.

Organizatorii au pregătit premii în valoare totală de 45 de mii de lei, dintre care 11.300 lei sunt premiile în bani acordaţi primilor clasaţi la fiecare cursă. Sponsorii au pregătit şi premii în produse, articole sportive sau vouchere de cumpărături care vor fi acordate câştigătorilor pe categorii de vârstă.

Evenimentul internaţional “Maratonul Nisipului”, aflat la a cincea ediţie, este organizat de Asociaţia “SanaSport” şi Radio România Constanţa, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.