Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” a anunţat, vineri seară, că peste 150.000 de persoane au participat la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale la Bucureşti. După terminarea slujbei de la Catedrala ”Sfântul Iosif”, Suveranul Pontif a mers cu papamobilul pe străzile Capitalei salutând mulţimea care l-a aplaudat şi l-a ovaţionat, în ciuda ploii torenţiale. Papamobilul construit de Dacia special pentru această vizită va fi folosit la Miercurea Ciuc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 150 de mii de bucureşteni au participat astăzi la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale, de la aterizarea în România până la retragerea la Reşedinţa Oficială”, a transmis, vineri seară, Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”.

Vineri, după terminarea slujbei de la Catedrala ”Sfântul Iosif”, Suveranul Pontif a mers cu papamobilul pe străzile Capitalei salutând mulţimea care l-a aplaudat şi l-a ovaţionat, în ciuda ploii torenţiale.

Papamobilul folosit în Bucureşti este unul dintre cele două aduse de la Vatican.

La rândul lor, reprezentanţii Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) din cadrul Comitetului au precizat că, aşa cum a fost stabilit în concepţia de securitate, papamobilul românesc va fi folosit sâmbătă de către Suveranul Pontif.

”Papamobilul autohton a fost trimis încă de ieri (joi – n.r) la Miercurea Ciuc, unul dintre oraşele vizitate de Papa Francisc”, a transmis SPP.

Papa Francisc a sosit, vineri, înainte de prânz, în România, fiind întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis la Aeroportul Henri Coandă.

Ulterior, Suveranul Pontif a fost primit la Palatul Cotroceni cu ceremonial militar.

La Bucureşti, Papa Francisc a avut întrevederi private cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericutul Daniel.

Papa a participat la evenimentul intitulat ”Rugăciunea Tatăl Nostru” la Catedrala Mântuirii Neamului şi a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Catolică ”Sfântul Iosif” din Bucureşti.

Sâmbătă, Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, Miercurea Ciuc şi apoi va merge la Iaşi unde va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină” şi va avea o întâlnire cu tinerii şi cu familiile, la Palatul Culturii din Iaşi.

Duminică, Papa Francisc la merge la Blaj, iar în jurul orei 17.30 va pleca de la Sibiu către Roma.

Suveranul Pontif se află într-o vizită de trei zile în România, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi are în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.