Peste 100 de mari magazine au fost controlate în ultima săptămână de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind date amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de lei. De asemenea, 17 unităţi au fost închise temporar, până la remedierea deficienţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANPC a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că în perioada 14-21 martie au fost verificate 103 magazine mari, aparţinând lanţurilor Mega Image, Carrefour, Lidl, Penny, Profi, Kaufland, Auchan, Selgros, Metro, La Cocoş, Supeco, Unicarm, Sălăjeanca, German Market şi Cora.
 
Cele mai frecvente nereguli descoperite de echipele de control au fost vânzarea unor produse expirate, comercializarea unor produse congelate care aveau culoarea modificată şi acumulări de gheaţă în ambalaj, a unor fructe şi legume cu urme de mucegai şi de lovituri. 
 
FOTO: ANPC
FOTO: ANPC
 
De asemenea, ANPC a constatat utilizarea unor vitrine frigorifice sau congelatoare cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu praf în strat grosier, rugină, vopsea exfoliată, cu insecte moarte, resturi şi reziduri alimentare, nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor, utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate sau neconforme din punctul de vedere al regimului de temperatură sau al gradului de uzură al aparaturii, utilizarea unor cuptoare neigienizate, prezentând un strat gros de arsură şi grăsimi, precum şi a unor tăvi neigienizate sau deteriorate.
 
Paviment neigienizat, neconcordanţă între preţul la raft şi cel de la casa de marcat, nerespectarea prevederilor privind promoţiile, vânzarea unor produse nesigure în zona gastro şi comercializarea unor mărfuri cu ambalajul deteriorat au fost alte abateri constatate de către comisarii ANPC. 
 
În urma verificărilor au fost date amenzi în valoare de 1,56 de milioane de lei, iar 17 unităţi au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.