Consiliul Judeţean Timiş, în calitate de lider de proiect, alături de alte 125 de consilii judeţene, municipii, oraşe şi comune, din Timiş şi din judeţele Arad, Caraş - Severin şi Hunedoara a accesat un poriect în valoare de 142 milioane de euro pentru amenajarea a 1.729 kilometri de piste de biciclete. Numai în judeţul Timiş vor fi construite piste pentru biciclete pe 470 de kilometri. Aceasta este suma cea mai mare alocată pentru un proiect prin PNRR ce vizează infrastructura velo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Printr-un efort comun alături de 125 de unităţi administrativ-teritoriale, consilii judeţene, municipii, oraşe şi comune, din Timiş şi din judeţele învecinate, Consiliul Judeţean Timiş, lider de proiect, anunţă accesarea a peste 142 de milioane de euro pentru amenajarea de piste de biciclete. Suma este cea mai mare alocată pentru un proiect prin PNRR ce vizează infrastructura velo. La nivelul Timişului, efortul a fost coordonat de o echipă multidisciplinară a Consiliului Judeţean, instituţia fiind lider de parteneriat în accesarea finanţării”, transmite vineri, într-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean Timiş.

Calculată la un cost mediu estimat de 82.500 de euro pentru fiecare kilometru de pistă de biciclete, suma alocată Timişului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. În total, în cele patru judeţe vor fi amenajate pe bani europeni piste de biciclete pe o distanţă de 1.729 de kilometri.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„Suma câştigată este cea mai importantă investiţie în infrastructura velo din istoria celor patru judeţe şi cea mai mare din ţara noastră. Este o iniţiativă complexă care conectează patru judeţe, Timişul având trasee atât prin est, cât şi prin vest, fiind vizată inclusiv Timişoara. Aparatul nostru de specialitate are toată aprecierea mea pentru efortul depus. Au elaborat un proiect de calitate, rapid, reuşita fiind cu atât mai mare cu cât a fost nevoie de coordonarea cu 125 de unităţi administrativ - teritoriale. Am promis că voi mobiliza resurse, că voi face în mandatul meu o prioritate din construirea de piste de biciclete la nivel judeţean şi mă ţin de cuvânt”,  a declarat preşedintele CJ Timiş, Alin Nica.

Timişul va avea cea mai lungă reţea de piste de biciclete din ţară. Este de altfel şi singurul judeţ care lucrează la o strategie de cicloturism şi singurul judeţ care are deja o pistă transfrontalieră construită şi care leagă Timişoara de Zrenjanin, un oraş din Serbia. Pista are în total 70 de kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.