Peste 1.200 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne - poliţişti, jandarmi, pompieri şi piloţi asigură, în perioada 3 - 6 august, măsurile de ordine şi siguranţă publică în timpul Festivalului Untold 2017, de la Cluj-Napoca. În această perioadă, forţele de ordine se vor afla în gări, aeroport, în mijloacele de transport în comun, precum şi în zonele de cazare a turiştilor români şi străini. De asemenea, în perimetrul de desfăşurare a festivalului vor fi cinci puncte medicale avansate şi un spital mobil, precum şi şase echipaje de salvatori din judeţele Mureş, Bihor şi Bistriţa-Năsăud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmeria Română şi celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au luat măsuri suplimentare în scopul asigurării şi menţinerii ordinii publice, prin intensificarea acţiunilor de patrulare şi acţiuni preventive atât în apropierea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi în zonele de cazare şi pe traseele către zona de desfăşurare a evenimentului.

În toată această perioadă, forţele de ordine vor menţine şi vor asigura ordinea publică în zona gărilor, a aeroportului, în mijloacele de transport în comun, precum şi în zonele de cazare a turiştilor români şi străini care se vor afla în municipiul Cluj-Napoca pe durata desfăşurării festivalului.

Poliţiştii vor menţine ordinea publică, vor fluidiza, restricţiona sau devia temporar circulaţia în zonele unde vor avea loc concertele.

În această perioadă, în zona de desfăşurare a Festivalului Untold, va fi amenajată şi va funcţiona în permanenţă o secţie de poliţie, pentru a răspunde operativ tuturor solicitărilor primite din partea cetăţenilor.

În perimetrul de desfăşurare a festivalului vor fi cinci puncte medicale avansate şi un spital mobil. Peste 200 de pompieri şi paramedici, 26 de medici şi asistenţi, precum şi 30 de voluntari SMURD vor asigura măsurile de prim-ajutor medical, evacuare în situaţii de urgenţă, respectiv măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor.

Pentru acest eveniment, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a trimis şi şase echipaje de salvatori din judeţele Mureş, Bihor şi Bistriţa-Năsăud.

Totodată, pentru transportul la spital al persoanelor care necesită investigaţii medicale suplimentare, la locul evenimentului se vor afla în permanenţă o ambulanţă de terapie intensivă, două ambulanţe SMURD, o autospecială de transport victime multiple şi două autospeciale medicale de urgenţă.

De asemenea, la faţa locului sunt mobilizate permanent două autospeciale de stingere a incendiilor cu modul de descarcerare, o autospecială CBRN şi o autospecială de transport şi comandă.

Înaintea acestui eveniment, inspectorii ISU au făcut controale vizând respectarea normelor de prevenire a situaţiilor de urgenţă la amenajările temporare din perimetrul de desfăşurare a concertelor.

Pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI cu un elicopter tip EC-135, dotat cu sistem supraveghere şi înregistrare tip FLIR,  va survola zona, pentru monitorizarea şi transmiterea în timp real a  datelor şi imaginilor în scopul adaptării dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică din locurile de desfăşurare a întregului eveniment.

Situaţia operativă pe durata desfăşurării întregului eveniment va fi monitorizată permanent prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne.

Festivalul Untold va avea loc de joi până duminică. Dj-ul Armin van Buuren este cap de afiş, iar printre numele confirmate se numără Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix, Ellie Goulding, Hurst şi MØ. Evenimentele din cadrul festivalului vor avea loc pe nouă scene şi încep, în fiecare zi, de la ora 12.00 şi se încheie târziu după miezul nopţii.

Preţul unui bilet pentru o zi de festival costă 250 de lei, iar abonamentul pentru patru zile, 550 de lei, la care se adaugă taxe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.