Pescadorul dat dispărut luni în Marea Neagră după ce ar fi dispărut în Marea Neagră în zona Gura Portiţiei a fost descoperit duminică la o distanţă de aproximativ 10 kilometri est de Chituc, la o adâncime de 21 de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autorităţile urmează să afle cauze care au dus la scufundarea ambarcaţiunii şi să recupereze trupurilor celor doi marinari care încă nu au fost găsiţi. 
 
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în data de 22 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa,  împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă  şi două mijloace de mobilitate navală, au desfăşurat activităţi in vederea  identificării epavei  unei ambarcaţiuni.
 
„Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acţionat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând şi identificând epava pescadorului Sea Shark 1,  la o distanţă de aproximativ 10 kilometri est de Chituc”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă. Epava a fost găsită la o adâncime de 21 de metri. 
Sursa citată a menţionat că în acest caz au loc cercetări cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă şi distrugere sau avarierea unei nave. De asemenea, în perioada următoare vor fi desfăşurate activităţi pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului şi recuperarea corpurilor neînsufleţite ale membrilor de echipaj.
 
Dispariţia pescadorului a fost semnalată de un amic al unui membru de echipaj. Acesta a urmărit poziţia pescadorului din Marea Neagră cu ajutorul unui program de pe internet, iar la un moment dat a observat că acesta a dispărut de pe radar. El a sunat luni dimineaţa la 112, iar apelul a fost transmis către Centrul Maritim de Coordonare din cadrul Autorităţii Navale Române, această instituţie fiind cea care se ocupă de operaţiune. În acel moment a fost anunţată şi Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare care a trimis o navă de căutare în zona unde se presupune că ar fi dispărut pescadorul, şi anume Gura Portiţei. Ulterior, ARSVOM a mai trimis încă o navă în zonă pentru căutări. 
 
Pescadorul, care aparţinea unei companii private, avea la bord cinci membri de echipaj. Trei dintre aceştia au fost scoşi de valuri la ţărm. Doi dintre ei au fost găsiţi în zona Gura Portiţiei, iar altul la Vadu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.