Personalul din Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, dar şi cel din subunităţile de intervenţie ale instituţiei va fi reinstruit începând de vineri, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica. Ea a precizat că este vorba de aproximativ 800 de persoane care vor face această reinstruire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Începând cu aceată dimineaţă de la ora 8.30, personalul din dispeceratul ISU a fost reinstrit cu privire la sistemul aplicabil în domeniul de competenţă. Totodată aceste reinstruiri urmează să aibă loc în zilele următoare şi în dispeceratele din cadrul celorlalte subunităţi din cadrul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa, iar ulterior vor avea loc reinstruiri cu oameni din operativ, din subunităţile de intervenţie privind procedurile operaţionale în cazul situaţiilor de urgenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, AnaMaria Stoica.
Întrebat câţi oameni vor fi reinstruiţi, purtătorul de cuvânt a răspuns: “ISU Dobrogea are 954 de angajaţi din care 800 de oameni lucrează în operativ. Aşadar, aproximativ 800 de oameni urmează să fie reinstruiţi. Facem menţiunea că personalul inspectoratului era instruit periodic, că această reinstruire care practic se reaplică de astăzi este ca urmare a ordinului inspectorului general. (...) Aceştia sunt instruiţi lunar, iar colegii din operativ, pompierii, care intervin zilnic în domeniul situaţiilor de urgenţă fac antrenamente zilnice atunci când nu au intervenţii la diverse cazuri”.
 
IGSU a descoperit disfuncţionalităţi în rapoartele operative ale incendiului din Constanţa soldat cu decesul unei femei, dar şi faptul că nu au fost utilizate corespunzător mijloacele de comunicare, ceea ce a făcut ca unele resurse să ajungă târziu. Trei ofiţeri vor fi cercetaţi disciplinar în urma intervenţiei. Doi dintre aceştia aveau în responsabilitate tehnica din dotare, iar cel de-al treilea “a manifestat superficialitate în asigurarea pregătirii de specialitate a personalului operativ” şi nici nu a dispus măsuri pentru corectarea disfuncţionalităţilor la locul intervenţiei. De asemenea, vor fi sancţionaţi disciplinar patru subofiţeri din cadrul ISU Constanţa şi personalul care a gestionat apelurile de urgenţă şi a coordonat resursele locale. IGSU a mai stabilit că au fost transmişi eronat timpii de alertare şi de ajungere la locul intervenţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.