Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţi ai Federaţiei sindicatelor libere ale salariaţilor civili din unităţile MApN, care au adus în atenţie ”o serie de aspecte legislative din domeniile încadrării locurilor de muncă în condiţii deosebite, salarizării sau pensiilor (...) considerate injuste sau discriminatorii”. Leş a arătat că aspectele sesizate cu privire la salarizare vor fi rezolvate în cadrul noii legi unice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al MApN, sindicaliştii au cerut ”sprijinul conducerii ministerului în promovarea unor iniţiative legislative corective, care să înlăture diferenţele de tratament a personalului civil contractual din MApN în comparaţie cu alte categorii cu statut similar din sistemul public, în acord cu importanţa atribuţiilor şi condiţiilor de muncă specifice sistemului militar în care îşi desfăşoară activitatea şi personalul civil al MApN”.

Sindicaliştii au înaintat şi propuneri de ”impulsionare şi eficientizare” a dialogului social dintre instituţia militară şi structurile sindicale ale personalului civil.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Ministrul Apărării i-a asigurat pe reprezentanţii sindicali că problemele ridicate, în special cele referitoare la condiţiile de muncă, drepturile salariale, care includ şi situaţia sporurilor compensatorii, sunt ”cunoscute şi analizate” de conducerea MApN.

Gabriel Leş a mai arătat că alocare de peste două procente din PIB ministerului Apărării ”permite abordarea problemelor sistemice cu o altă anvergură”.

”Din acest buget vom finanţa, aşa cum este normal, în principal investiţiile în înzestrare cu echipament performant, destinat creşterii capacităţii operaţionale a Armatei României, însă cea mai importantă resursă a noastră rămâne cea umană şi nu vom face diferenţe de tratare între personalul militar şi civil”, a declarat ministrul Apărării Naţionale.

Leş a mai arătat că aspectele sesizate cu privire la salarizarea personalului civil vor fi armonizate şi soluţionate în cadrul noii legi unice de salarizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.