Un turist de 30 de ani, accidentat pe o părtie de schi din Muntele Mic, a fost salvat preluat, luni, de elicopterul SMURD de Caransebeş şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urmă cu puţin timp, echipajul elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Caransebeş a fost solicitat de salvamontiştii din Caraş-Severin pentru a ajuta la salvarea vieţii unui tânâr în vârstă de 30 de ani, accidentat la ski, pe părtia din staţiunea montană Muntele Mic”, a transmis, luni, Inspectoratul General de Aviaţia.

Sursa citată a rpecizat că echipajul elicopterului SMURD a preluat persoana de la salvamontişti, care i-au acordat  acesteia primul ajutor, şi l-au transferat de urgenţă, în mai puţin de 10 minute, la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, pentru a beneficia de asistenţă medicală complexă şi tratament de specialitate.

”Reamintim faptul că, Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I., a implementat o strategie pentru eficientizarea intervenţiilor în situaţii de urgenţă, prin înfiinţarea a două puncte de operare aeromedicală (Caransebeş şi Braşov), destinate salvării persoanelor din zone montane, concomitent cu creşterea nivelului de pregătire a personalului navigant”, a mai transmis IGAv.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.