Reprezentanţii Salvamont din judeţul Bihor atrag atenţia că în perioada următoare vremea se va încălzi, iar precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, ceea ce înseamnă că va creşte debitul râurilor. În aceste condiţii, cei care practică raftingul sau caiacul sunt avertizaţi să se intereseze în privinţa condiţiilor şi a eventualelor riscuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvamont Bihor atrage atenţia, pe pagina de Facebook,  asupra pericolelor ce pot apărea pe râurile din Bihor. 

”Ţinând cont de faptul ca în zona montană bihoreană este încă o cantitate considerabilă de zăpadă şi vremea este în încălzire respectiv precipitaţiile vor fi  sub formă de ploaie, ne aşteptăm ca în perioada următoare  să avem parte de debite crescute ale râurilor din Judeţul Bihor (Crişul Pietros şi în special Crişul Repede) pe care se practică raftingul şi caiacul. Ca atare venim cu unele recomandări în vederea prevenirii accidentelor şi gestionarea eficientă a unor incidente  pe timpul desfăşurării acestor tipuri de activităţi”, se arată în postare.   

Reprezentanţii Salvamont recomandă o analiză a riscurilor şi luarea măsurilor de siguranţă, precum şi folosirea de echipamente adecvate. 

 ”Se va face analiza riscurilor în funcţie de condiţiile/avertizările  meteorologice si  hidrologice, respectiv existenţa unor obstacole pe traseul ce urmează a fi parcurs cât si experienţa participanţilor. Dacă situaţia o impune programul/traseul  se va modifica sau se va anula/amâna după caz; Se vor lua toate măsurile de siguranţă pe timpul activităţilor desfăşurate atât in privinţa clienţilor cât şi în privinţa ghizilor si ajutorilor de ghizi; Se vor folosi echipamente / materiale tehnice destinate acestor tipuri de activităţi atât în privinţa ambarcaţiunilor cât şi în ceea ce priveşte echipamentele de flotabilitate / protecţie individuale”, mai transmit reprezentantii Salvamont. 

De asemenea, Salvamont mai recomandă instructajul de siguranţă şi verificarea cunoştinţelor de înot ale participanţilor. 

”Se va desfăşura instructajul de siguranţă cu toţi participanţii la inceputul activităţilor; Se va completa lista cu participanţii prin care se confirmă efectuarea instructajului, se comunică riscurile ce se pot întâlni pe parcurs şi modul de acţiune, cât şi informaţii privind unele probleme medicale ale participanţilor; Se vor verifica cunoştinţele de înot ale participanţilor; Se va ţine cont de recomandările şi marcajele afişate pe traseu; Conducatorul activităţilor se va asigura că cei care efectuează ghidajul au asupra lor echipament de intervenţie specific, trusă de prim ajutor şi echipamente de comunicaţii”, mai transmite Salvamont. 

Se mai recomandă folosirea caiachistilor de asistenţă sau siguranţă pentru identificarea unor pericole cât şi în privinţa efectuării eficiente a intervenţiilor şi a unor eventuale evacuări. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.