Lucrările care urmau să lege canalizarea clădirii prăbuşite de reţeaua oraşului Odorheiu Secuiesc au fost făcute în baza unei autorizaţii de construire emise în luna octombrie a acestui an. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Noemi Zorgo, afirmă că, potrivit autorizaţiei, nu era voie să se facă săpături la mai puţin de doi metri de zidul clădirii, menţionând că a observat lucrări foarte aproape de imobil şi subliniind totuşi că experţii vor trebui să se pronunţe cu privire la acest aspect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Noemi Zorgo, a declarat, luni seară, pentru News.ro că autorizaţia de construire a fost emisă anul acesta, în 26 octombrie, iar lucrările pentru reţeaua de canalizare au început în 13 noiembrie şi au, conform autorizaţiei emise de Primărie, termen de finalizare 36 de luni.
 
”Clădirea este a Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Alba Iulia, iar lucrările au fost contractate de către şcoală, deci ei sunt administratorii. Primăria este doar emitentul autorizaţiei de construire”, a declarat Noemi Zorgo.
 
Ea a precizat că, potrivit documentului emis de primărie, constructorul nu avea voie să facă săpături la mai puţin de 2 metri de zidul clădirii.
 
Ea a menţionat că a fost la faţa locului şi a observat săpături foarte aproape de clădire, subliniind însă că nu este expert în acest domeniu şi că, cel mai probabil, experţii vor trebui să se pronunţe dacă termenii din autorizaţia de construcţie au fost sau nu respectaţi de către firma care face lucrările.
 

Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, luni. Iniţial, trei eleve, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost scoase de sub dărâmături, pentru una dintre acestea fiind făcute manevre de resuscitare. Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. Acţiunile de căutare au continuat, iar autorităţile au putut comunica verbal cu a patra victimă. Aceasta - un băiat - a fost scoasă inconştientă şi predată echipajelor medicale, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată.

Bilanţul final indică faptul că o altă victimă are traumatisme severe, fiind intubată, iar celelate două sunt conştiente.

Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...