Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că firma care a reparat Fântâna cu Peşti din Piaţa Victoriei, unul dintre simbolurile oraşului, a fost penalizată cu 500.000 de lei, în condiţiile în care întreaga lucrare a costat 600.000 de lei. Penalizarea vine după ce firma a întârziat lucrările cu 178 de zile, faţă de termenul stabilit. În urma lucrărilor, timişorenii sunt nemulţumiţi de culoarea fântânii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Întârzierea de la Fântâna cu Peşti nu a rămas nepenalizată. Am tăiat factura pentru penalităţi de peste 500.000 lei pentru o întârziere de 178 de zile. Toată lucrarea a costat 600.000 de lei. Adică, penalităţile de întârziere au costat firma aproape toată suma pe care trebuia să o încaseze pentru lucrare. Timişoara se dezvoltă prin respectarea unor reguli. Iar termenele pe care le impunem la licitaţii nu sunt o glumă, ci condiţii contractuale pe care firmele cu care semnăm un contract şi le asumă. Constructorul a ştiut că va fi penalizat şi, cu toate astea, s-a dovedit a fi foarte neserios la lucrare”, a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz.
 
Edilul a spus că este hotărât să ia astfel de măsuri ori de câte ori se impune.
 
”Sunt hotărât să iau şi astfel de măsuri atunci când contractele nu se respectă: penalităţi pentru întârzierea lucrărilor sau refacerea lucrărilor prost făcute pe cheltuiala firmei”, a transmis Fritz.
 
În urma lucrărilor la Fântâna cu Peşti, timişorenii şi-au exprimat nemulţumirea pe reţelele de socializare, spunând că noua culoare nu se încadrează în zonă, aceasta fiind mai deschisă.
 
Au trecut mai bine de trei ani de la semnarea contractului pentru reabilitarea Fântânii cu Peşti, însă ordinul de începere a lucrărilor a fost amânat de către fostul edil Nicolae Robu, pentru ca şantierul să nu pornească în plină vară. Au început primele operaţiuni de reabilitare în 2020, însă au fost oprite după scurt timp.
 
În 2021, a fost dat ordinul de reîncepere a lucrărilor de către administraţia Fritz, iar fântâna ar fi trebuit să fie gata în februarie 2022.
 
Constructorul anunţa că au fost solicitate lucrări suplimentare faţă de cele prevăzute la momentul la care se licitase lucrarea şi acesta este motivul pentru ca s-a întârziat întreaga lucrare.
 
Valoarea contractului s-a ridicat la aproximativ 130.000 de euro, bani din bugetul local.
 
Fântâna cu Peşti din Piaţa Victoriei, un simbol al Timişoarei, a fost construită în 1957, sub forma unei stele cu cinci colţuri. A fost apoi modificată în anii ’80, având o formă circulară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.