Peste 200.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, de la începutul pelerinajului religios de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce alţi 17.000 de oameni aşteaptă la rând vineri seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timpul de aşteptare la rând este de peste zece ore, în cursul după-amiezii de vineri fiind cea mai mare afluenţă de oameni de la începutul pelerinajului.

Potrivit jandarmilor, 202.000 de oameni au trecut pe la raclă în cele şapte zile de pelerinaj, în timp ce la rând aşteaptă alte 17.000 de persoane.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Peste 15.000 de oameni au asistat, vineri, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, în cadrul căreia Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a oferit distincţia "Crucea Sfântului Iosif cel Milostiv" mai multor persoane implicate în ajutorarea refugiaţilor din Ucraina.

În finalul slujbei, la care au participat zeci de preoţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, le-a spus credincioşilor că arma cea mai importantă este rugăciunea. Înaltul prelat i-a îndemnat pe cei prezenţi să se roage seara şi pentru cei afectaţi de războiul din Ucraina.

După slujbă, Primăria a împărţit 85.000 de sarmale pelerinilor veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării.

Pelerinajul religios de la Iaşi se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni, racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva urmând să fie reintrodusă în interiorul catedralei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.