Peste 35.000 de oameni aşteaptă, vineri seară, la rând să se închine la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, timpul de aşteptare depăşind 12 ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Până vineri seară, de la începerea pelerinajului, au trecut pe la raclă aproximativ 200.000 de pelerini.
 
Potrivit autorităţilor, numărul de credincioşi care aşteaptă la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a crescut semnificativ vineri seară, ajungând la peste 35.000, după ce în jurul prânzului la rând se aflau doar 10.000.
 
Mai multe străzi sunt închise circulaţiei rutiere, capătul rândului ajungând până în zona Podu Roş. Organizatorii susţin că timpul de aşteptare depăşeşte 12 ore, iar rândul măsoară patru kilometri.
 
La Iaşi au fost aduse şi moaştele Sfântului Andrei Criteanul de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta, Grecia).
 
Sâmbătă va avea loc Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfăşoare pe o scenă amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei din Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.