Peste 180.000 de pelerini s-au închinat până vineri după-amiază la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva depuse în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, în timp ce la rând aşteaptă aproximativ 10.000 de credincioşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Numărul de pelerini aflaţi la rând la Catedrala ieşeană a crescut constant pe parcursul zilei de vineri, astfel că dacă în cursul dimineţii 5.000 de oameni aşteptau să ajungă la racla cu sfintele moaşte, după-amiază se aflau la rând aproximativ 10.000 de persoane. Astfel, timpul de aşteptare ajunge la câteva ore.
Mai multe străzi din jurul catedralei sunt închise circulaţiei, iar pe măsură ce numărul de credincioşi creşte, autorităţile extind zona interzisă pentru maşini.
Potrivit organizatorilor pelerinajului, începând de sâmbătă 7 octombrie peste 180.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu sfintele moaşte.
La Iaşi au fost aduse şi moaştele Sfântului Andrei Criteanul de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta, Grecia).
Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei se aşteaptă ca afluxul credincioşilor să crească în următoarele ore.
Sâmbătă 14 octombrie va avea loc Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfăşoare pe o scenă amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei din Iaşi.
Lucrători din cadrul societăţii Servicii Publice Iaşi au împodobit vineri cu mii de flori zona în care se va desfăşura slujba religioasă de sâmbătă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.