Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat vineri că, în urma cererii sale către inspectoratele judeţene de a evalua starea unităţilor şcolare, nu au fost semnalate cazuri similare celui de la Şcoala 141 din Bucureşti, unde un tavan de rigips s-a prăbuşit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am cerut informaţii despre situaţia bazei materiale a şcolilor în integralitatea lor. După cum ştiţi, multe nu au avize, dar cazuri de tipul celui care a avut loc în Bucureşti nu au fost semnalate de inspectoratele şcolare judeţene. Ceea ce s-a întâmplat la Şcoala 141 nu va mai exista. Nu avem asemenea situaţii”, a declarat, vineri, Pavel Năstase.

Reprezentanţii ministerului spun că nu au un număr al unităţilor şcolare din teritoriu care vor intra vara aceasta în reabilitare. ”Nu putem şti câte unităţi şcolare vor intra vara aceasta în reabilitare, pentru că imobilul, după cum ştiţi, este proprietatea administraţiei locale şi ei realizează reabilitarea. Pericole, riscuri majore nu au fost semnalate de colegii din teritoriu”, a susţinut şi Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

La rândul său, Pavel Năstase a adăugat că, potrivit programului de guvernare, sunt prevăzute să intre în reabilitare peste 2.000 de unităţi şcolare, dar este un proces care se derulează pe patru ani.

În 25 mai, plafonul de rigips al Şcolii 141 din sectorul 5, Bucureşti, s-a prăbuşit pe holul de la etajul al doilea al clădirii. Copiii nu se aflau în şcoală în acel moment. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.