Patru persoane din Capitală au fost puse sub acuzare pentru de înşelăciune şi fals, infracţiuni comise în formă continuată, după ce în ultimele luni au depus la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială documente false în urma cărora 80 de oameni au beneficiat de ajutoarele acordate de autorităţi celor care activează în domeniile afectate de criza sanitară. Inculpaţii solicitau comisioane de până la 1400 de lei din suma de 4000 primită de fiecare beneficiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei au început urmărirea penală faţă de patru persoane, acuzate de comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri în formă continuată, anunţă Parchetul într-un comunicat dat publicităţii luni. 
„În perioada martie 2020-ianuarie 2021 cei patru inculpaţi au indus în eroare Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că peste 80 de persoane în numele cărora au falsificat mai multe contracte de prestări servicii artistice şi declaraţii pe propria răspundere sunt eligibili pentru a primi indemnizaţia de sprijin COVID 19 pentru domeniile de activitate restricţionate de autorităţi în valoare de aproximativ 4000 de lei pe lună, sumă din care au perceput un comision variabil se până la 1200 de le lunar prejudiciind astfel bugetul de stat”, au reţinut procurorii în ordonanţa încheiată. 
Conform sursei citate, trei dintre inculpaţi sunt cercetaţi sub control judiciar.

Nouă percheziţii au avut loc săptămâna trecută în Bucureşti şi în Călăraşi, la persoane suspectate că au primit ilegal din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială sume de 4.500 de lei lunar, reprezentând indemnizaţii de sprijin în contextul pandemiei de COVID-19, cei vizaţi fiind cântăreţi.

La acel moment, Poliţia anunţa că în perioada martie 2020- prezent, 11 persoane, folosind documente falsificate, au solicitat  şi primit din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, în valoare de 4.500 lei/ lună.

Surse din anchetă afirmau că cei 11 sunt lăutari, iar poliţiştii s-ar fi autosesizat în acest caz după ce în spaţiul public au apărut imagini în care cei vizaţi cântau la petreceri şi primeau bani, deşi declaraseră că nu au niciun venit.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.