Patru consilieri generali au fost excluşi din partid de filiala PSD Sector 5 condusă de primarul Daniel Florea, decizie luată în unanimitate de Comitetul Executiv împotriva acestora pentru că ar fi votat în repetate rânduri împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor din Sectorul 5. Măsura de retragere a sprijinului politic a fost luată încă din aprilie, însă nu a fost niciodată pusă în aplicare, cei patru rămânând pe posturile de consilieri generali, arată PSD Sector 5. Retragerea celor patru ar putea afecta majoritatea pe care o deţine Gabriela Firea împreună cu PSD-ALDE în Consiliul General. Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a declarat pentru News.ro că la primărie nu a ajuns niciun document din partea filialei PSD Sector 5 din care să rezulte că a fost retras sprijinul politic pentru patru consilieri generali, fiindcă dacă era aşa, aceştia nu ar mai fi putut, din aprilie şi până în prezent, să-şi exercite activitatea. De asemenea, Bădulescu susţine că nu înţelege nemulţumirea primarului Sectorului 5, Daniel Florea, în condiţiile în care consilierii generali PSD şi implicit cei patru, au votat întodeauna proiectele benefice pentru sectorul pe care îl reprezintă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bădulescu: La primărie nu a ajuns niciun document de la PSD sector 5 privind retragerea sprijinului politic pentru patru consilieri generali; majoritatea PSD-ALDE nu e afectată. Daniel Florea voia să fie vicepreşedinte pentru regiunea Bucureşti-Ilfov

Potrivit PSD Sector 5, Comitetul Executiv şi Biroul Permanent au aprobat în unanimitate, în şedinţele de sâmbătă, excluderea din partid a membrilor Ancuţa Flroea, Marius Adrian Pavel, Nina Săndulescu şi Valeriu Nicolae, consilieri generali în CGMB, „pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor Sectorului 5”.

De altfel, încă din luna aprilie le-a fost retras sprijinul politic, arată filiala de sector, însă această măsură nu a fost pusă în aplicare niciodată.

„Dacă sancţiunea de retragere a sprijinului politic, aplicată acestora la începutul lunii aprilie 2018, ar fi fost pusă pe ordinea de zi a PSD Bucureşti şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, nu ar fi fost posibilă această jignire incalificabilă adusă celor peste 300.000 de oameni care trăiesc în Sectorul 5 al Capitalei”, a scris pe Facebook PSD Sector 5.

Reprezentanţii filialei se referă la un proiect de hotărâre prin care au fost majorate sumele de bani repartizate bugetelor sectoarelor aprobat în luna septembrie, prioiect prin care Sectorului 5 nu i-au fost alocaţi bani deloc. Proiectul iniţial prevedea alocarea a peste 7,1 milioane de lei Sectorului 5, însă consilierul general PSD Anca Florea a adus un amendament prin care banii pentru acest sector să fie redistribuiţi celorlalte sectoare. Amendamentul a fost atunci aprobat cu majoritate.

Primăria Sectorului 5 ceruse atunci majorarea bugetelor pentru primării, pentru a reuşi să acopere costurile cu investiţiile necesare în şcoli, grădiniţe şi sănătate.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a comentat, pe pagina sa de Facebook, măsura luată de PSD Sector 5, spunând că primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi-a pierdut majoritatea în Consiliul General, dar nici chiar PMP nu îi va mai sprijini pe consilierii generali PSD.

„Firea pierde majoritatea în Consiliul General. (...) Din acest moment, pentru o perioadă, depinde cat de repede se vor mişca pesedistii proFirea şi cine urmează pe listă, Firea a pierdut majoritatea in CGMB. Nici chiar PMP nu le va mai putea păzi voturile. Dacă Firea se bucură de antipatia a încă unui sef PSD din Bucureşti, va rămâne fără majoritate iar noi vom avea şansa să dregem o parte din stricaciunile pe care le-a făcut”, a scris Ciucu pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.