Patronii din Centrul Vechi i-au reclamat primarului general că pentru obţinerea unui singur aviz trebuie să se adreseze atât Primăriei Capitalei cât şi celei de sector, procedură care durează luni de zile, Gabriela Firea propunând ca un comitet de lucru să vină cu propuneri de deblocare a “hăţişului birocratic” până la sfârşitul lunii septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edilul Capitalei s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), care i-au semnalat că antreprenorii din Centrul Vechi sunt nemultumiţi de faptul ca mulţi dintre agenţii economici funcţionează fără autorizaţie din cauza faptului că pentru obţinerea acesteia trebuie să se adreseze atât municipalităţii, cât şi Primăriei Sectorului 3, iar pentru eliberarea unui singur aviz sunt cerute mai multe acte, formalităţil extrem de greoaie.

Primăria Capitalei a precizat că agenţii economici din Centrul Vechi nu intră sub incidenţa unei singure autorităţi, pentru că această zonă este considerată protejată şi astfel se raportează atât la municipalitate, cât şi la Primăria Sectorului 3.

“Circuitul birocratic al actelor administrative blochează astfel activitatea comercială, reprezentanţii HORA atrăgând atenţia asupra unui exemplu elocvent: pentru o terasă de 14 metri pătraţi a fost nevoie de 5 luni pentru a obţine o autorizaţie”, arată Primăria Capitalei.

Primarul Gabriela Firea le-a spus antreprenorilor că Centrul Istoric este un brand al Bucureştiului şi că vrea să găsească cea mai bună variant pentru ca toate terasele din acea zonă, dar şi din restul Capitalei să funcţioneze legal. 

“Primarul general, Gabriela Firea, a susţinut necesitatea creării unui Comitet de lucru format din reprezentanţii Poliţiilor locale de la PMB şi de la Primăriile de sector, ai Direcţiilor juridice ale tuturor acestor instituţii, dar şi oficiali ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Primarul General a convenit, împreună cu reprezentanţii antreprenorilor din Centrul Vechi, ca acest Comitet de lucru să îi prezinte la sfârşitul lunii septembrie soluţiile juste pentru deblocarea hăţişului birocratic al obţinerii unei autorizaţii de funcţionare şi de uniformizare a procedurii de autorizare”, a precizat municipalitatea.

Reprezentanţii HORA au susţinut că este necesară o condiţie unitară pentru toate primăriile de sector, astfel ca acestea să aibă o listă standard de acte solicitate pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.