Patriarhia Română a transmis, luni seară, că ”starea de urgenţă este o stare specială de prevenire a extinderii epidemiei, nu o stare de panică şi descurajare” şi a făcut apel la credincioşi să aibă încredere în autorităţi şi a respecta măsurile instituite de acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Biserica Ortodoxă Română se adaptează treptat şi responsabil, în funcţie de evoluţia situaţiei provocate de epidemie, aşa cum o fac toate instituţiile importante din ţară, respectând şi promovând în spaţiul public recomandările autorităţilor de stat. Biserica nu este doar o instituţie de utilitate publică, ci şi o comunitate de credinţă vie, iubire milostivă şi speranţă sfântă, virtuţi care trebuie manifestate mai ales în perioade de mari încercări. În acest context, Biserica face un apel părintesc către toţi credincioşii ei pentru a avea încredere în autorităţi şi a respecta măsurile instituite de acestea”, a transmis Patriarhia Română.

Biserica Ortodoxă Română cheamă preoţii şi credincioşii ”să cultive pacea sufletului prin rugăciune şi comuniune cu semenii prin fapte bune, evitând totodată panica”.

”Să arătăm iubire şi solidaritate faţă de oamenii vârstnici, faţă de cei aflaţi în izolare sau în carantină, precum şi grijă deosebită pentru sănătatea celor din jurul nostru. Să arătăm multă preţuire faţă de medicii din spitale care apără şi cultivă sănătatea trupului, dar şi faţă de preoţii din biserici, care apără şi cultivă sănătatea sufletului. Să avem deplină încredere în puterea rugăciunii, ştiind că «Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu» (Romani 8, 28)”, a transmis Patriarhul Daniel.

Preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă pentru 30 de zile, iar autorităţile recmandă evitarea aglomeraţiei.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.