Parlamentari al Uniunii Salvaţi România solicită Prefecturii Constanţa să atace în instanţă actele care permit construirea unui ansamblu rezidenţial pe plaja sălbatică de la Corbu, precizând că acesta are o suprafaţă de peste 27.000 de metri pătraţi şi este ridicat într-o arie naturală protejată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USR a transmis printr-un comunicat de presă, că parlamentarii Stelian Ion, Radu Mihail, Costel Vicol, Remus Negoi, Cristina Rizea, Cristian Bordei, Claudiu Mureşan, Dragoş Popescu şi Andrei Postică au depus, săptămâna trecută, la Prefectura Constanţa o solicitare de a fi atacate în regim de urgenţă: autorizaţiile de construcţie în baza cărora au început lucrările, PUZ-urile pe care s-au întemeiat autorizaţiile de construcţie şi hotărârile Consiliului Local al comunei Corbu prin care această suprafaţă de plajă a fost transferată din domeniul public al statului în domeniul privat al comunei Corbu.
Parlamentarii USR au precizat că sunt interzise instrăinarea plajelor şi amplasarea oricăror construcţii pe terenuri acoperite de dune. De asemenea, ei susţin că a fost intabulat în mod nelegal terenul pe care se ridică acea construcţie de către administraţia publică locală în august 2005, fiind parte integrantă a Plajei Corbu, care este o zonă protejată Natura 2000, fiind parte a Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”. 
Parlamentarii Uniunii Salvaţi România au menţionat că Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, aflată în subordinea Ministerului Mediului, a avizat favorabil, “în mod abuziv” acest proiect imobiliar. 
“Cât dispreţ trebuie să ai pentru a călca în picioare legea chiar aşa pe faţă? Constituţia României zice foarte clar că plajele fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice, iar legea interzice orice fel de construcţie pe dunele de nisip. Administraţia Deltei Dunări se află în situatia penibilă în care anunţă pe site-ul propriu că amendează cu sume între 3.000 şi 6.000 de lei pe oricine campează în rezervaţie, dar permite prin avizul său betonarea a trei hectare de plaja protejată”, a declarat deputatul Stelian Ion, vicepreşedinte USR 
Stelian Ion a mai anunţat că a pregatit o interpelare către prim-ministrul Nicolae Ciucă şi ministrul Mediului Barna Tanczos, prin care a solicitat trimiterea de urgenţă a corpului de control şi măsuri concrete pentru oprirea acestei crime împotriva naturii.  
De asemenea, Stelian Ion a pregătit o solicitare prin care cere în scris clarificări primarului din Corbu:
“Este impardonabil să ignori Constituţia şi legea şi să consideri rezervaţia naturală a Deltei drept o tarla pe care o poţi folosi după bunul plac. Despre această monstruozitate am discutat şi cu colegii mei din Biroul Naţional al USR. S-a înţeles gravitatea situaţiei motiv pentru care conducerea USR şi-a asumat susţinerea pentru salvarea acestor arii protejate”, a precizat Stelian Ion.
Totodată, USR i-a solicitat ministrului Mediului să prezinte public toate avizele şi autorizaţiile în baza cărora a fost începută construcţia ansamblului rezidenţial de pe plaja din Corbu. 
USR a menţionat că la Corbu se ridică un ansamblu rezidenţial de lux, cu peste 150 de imobile, care se întinde pe o suprafaţă de 27.700 de metri pătraţi, precizând că această construcţie este în mijlocul unei arii naturale protejate prin lege.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.