Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a decis să îşi suspende activitatea timp de trei zile, între orele 8.00 - 12.00, fiind nemulţumiţi de modificările aduse la legile justiţiei prin OUG 7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Sadâc Zafer, a declarat că Adunarea Generală a procurorilor acestei instituţii a decis să se alinieze protestelor altor procurori din ţară.

“Adunarea Generală a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu majoritate de voturi, a decis să se alinieze colegilor din ţară şi să suspende activitatea pe o perioadă de trei zile, între orele 8 – 12, cu respectarea obligaţiilor noastre în ceea ce priveşte cazurile urgente, respectiv participarea la şedinţele de judecată acolo unde este strict necesară prezenţa procurorului. Colegii noştri de pe judiciar vor purta însă banderole, în semn de protest în legătură cu încercările de subminare a independenţei justiţiei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

El a mai spus că Asociaţia Procurorilor din România, Asociaţia Magistraţilor din România şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România nu îi reprezintă pe procurori.

“Cel puţin reprezentanţii a trei aşa zise asociaţii nu ne reprezintă, practic. Este vorba de Asociaţia Procurorilor din România, Asociaţia Magistraţilor din România şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, care nu ştim exact câţi membri au şi pe cine reprezintă din sistemul judiciar. Am hotărât să ne delimităm, cel puţin de Asociaţia Procurorilor din România. Se pare că dumnealor, nu numai că nu ne reprezintă interesele ci reprezintă câteva interese personale, care, întâmplător, sau nu, se conjugă cu interesele Executivului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

El a mai spus că procurorii vor continuă să protesteze în linişte în faţa sediului Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în fiecare zi, de la ora 16, timp de o jumătate de oră, exprimându-şi astfel nemulţumirea faţă de modificările la legile justiţiei prin OUG 7.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.