Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat că parcările în municipiu şi în Mamaia vor fi gratuite între orele 22 – 08, această decizie urmând să intre în vigoare după următoarea şedinţă a Consiliului Local. Anunîul vine după ce în urmă cu o zi Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în staţiunile din sudul litoralului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Chiţac a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu a luat în calcul că parcarea din Mamaia va fi plătită de către turişti, precizând că s-a gândit că aceştia vor folosi parcările hotelurilor. 
“Ajungem şi la parcarea din Mamaia, celebra parcare din Mamaia. A fost prezentată manipulatoriu. Parcarea în Mamaia costă 96 -100 de lei pe zi, deci s-a înmulţit patru lei pe oră cu 24. Nu ne-am pus niciodată problema când am stabilit preţul acesta, că el se adresează unui turist pentru că am crezut tot timpul că turiştii vor utiliza parcările hotelurilor. De altfel, avem şi în regulament, ştiţi foarte bine această posibilitate, ca hotelierii să poată închiria cu 500 de lei pe lună în perioada estivală. Deci un calcul simplu ne duce la 17 lei pe zi, deci mai puţin de 70 de bani pe oră”, a precizat Chiţac. 
El a anunţat că va propune Consiliului Local ca parcarea în Constanţa şi în Mamaia să fie gratuită între orele 22 – 08. 
“Reacţionez şi apreciez că pentru a veni în sprijinul operatorilor economici trebuie să umblăm şi la regulamentul parcărilor, motiv pentru care voi propune Consiliului Local ca să amendăm hotărârea Consiliului Local privind parcările în oraş şi în fiecare zi, pe perioada nopţii, între orele 22 şi ora 8, parcarea va fi gratuită în tot oraşul Constanţa, nu numai în Mamaia, pentru că nu putem discrimina. Deci asta este ce voi face eu şi este un semnal pe care vreau să îl adresez operatorilor economici. Aş vrea ca să vadă că noi suntem deschişi, că suntem flexibili şi vom fi totdeauna deschişi la dialog. Dar e bine ca înainte de a ieşit în presă să ne întâlnim noi şi să discutăm onest care sunt toate problemele”, a precizat edilul Constanţei.
El a menţionat că această şedinţă de Consiliul Local ar putea avea loc săptămâna viitoare. 
Tariful de parcare pentru zona 0, cum a fost încadrată staţiunea Mamaia, este de patru lei pe oră.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.