Papa Francisc ar putea vizita anul viitor Blajul, oraşul central al greco-catolicismului din România, suveranul pontif fiind invitat oficial de Cardinalul Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj, PS Claudiu, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, la finalul unei ceremonii desfăşurate la Universitatea “1 Decembrie 1981”, că Preafericitul Părinte Cardinal Lucian a transmis o invitaţie oficială, în numele Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, Papei Francisc de a vizita Blajul anul viitor.

Potrivit episcopilui greco-catolic, invitaţia a fost făcuită în contextul în care anul viitor se sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri, respectiv 100 de ani de la Marea unire din 1918 dar are loc şi beatificarea a şapte episcopi greco-catolici.

"Anul viitor sperăm să avem şi o slujbă de beatificare a celor şapte episcopi martiri şi sperăm, de asemenea, din tot sufletul ca Papa Francisc să celebreze acest moment. Ne-am bucura să fie la Blaj, pe Câmpia Libertăţii. Sigur, asta e dorinţa noastră, ne rugăm pentru asta şi sperăm din tot sufletul”, a mai spus PS Claudiu.

Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolică va beatifica anul viitor şapte episcopi martiri ai bisericii, respectiv pe Valeriu Traian Frenţiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Bălan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie şi Tit Liviu Chinezu.

Dacă va accepta invitaţia Preafericitului Părinte Cardinal Lucian la Blaj, Papa Francisc va fi al doilea papă care vizitează România după ce în luna mai 1999 ţara noastră a fost vizitată de către Papa Ioan Paul al II-lea. Aceasta a fost prima vizită a Papei într-o ţară majoritar ortodoxă şi prima vizită a unui suveran pontif în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.