Papa Francisc a mers, vineri seara, după Sfânta Liturghie în Catedrala Catolică Sfântul Iosif, cu papamobilul pe străzile Capitalei, fiind ovaţionat de zeci de mii de oameni, deşi în Bucureşti plouă torenţial. Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” a anunţat, vineri seară, că peste 150.000 de persoane au participat la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Peste 150.000 de persoane au participat la evenimentele publice ale Papei Francisc la Bucureşti; papamobilul construit de Dacia va fi folosit la Miercurea Ciuc. FOTO, VIDEO

„Sfântului duh îi place să modeleze unitatea din cea mai frumoasă şi armonioasă diversitate”, este mesajul din vizita din România postat pe contul de Twitter al Papei Francisc.

 

Papa Francisc s-a deplasat cu papamobilul către Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif” unde a oficiat Sfânta Liturghie. Pe tot traseul, Sanctitatea Sa a salutat mulţimea strânsă să-l vadă.

La slujba de la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif” au asistat şi preşedintele Klaus Iohannis cu soţia sa, Carmen, dar şi premierul Viorica Dăncilă.

Slujba a durat aproximativ o oră şi jumătate. Suveranul Pontif a părăsit Catedrala Sf. Iosif după liturghie şi a mers, în papamobil, pe Calea Victoriei până în faţa Ateneului şi a Palatului Regal.

Sâmbătă şi dumincă, Papa Francisc se va afla la Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj.

Programul zilelor de sâmbătă şi duminică:

Sâmbătă, 1 iunie 2019

11:30  Sfânta Liturghie, Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, Miercurea Ciuc, judeţul Harghita

Omilia Sanctităţii Sale

17:25  Vizită la Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi

17:45  Întâlnire Mariană cu tinerii şi cu familiile, Palatul Culturii din Iaşi, judeţul Iaşi

Discurs al Sanctităţii Sale

Duminică, 2 iunie 2019

11:00  Divina Liturghie cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri, Câmpia Libertăţii din Blaj, judeţul Alba

Omilia Sanctităţii Sale; „Regina Coeli”

15:45  Întâlnire cu comunitatea romă din Blaj

Salut al Sanctităţii Sale

17:20  Ceremonia de rămas bun, Aeroportul Internaţional din Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.