În şedinţa de Guvern de miercuri a fost dezbătută o hotărâre referitoare la actualizarea valorii de inventar a Palatului Parlamentului, aflat în proprietatea Camerei Deputaţilor, purtătorul de cuvânt al Executivului anunţând că terenul şi clădirea sunt evaluate la 9,3 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit proiectului de hotărâre, terenul pe care se află Palatul Parlamentului cu o suprafaţă de 31 de hectare valorează 4,05 miliarde de lei, iar clădirea, care are o suprafaţă desfăşurată de 219.744 mp, a fost evaluată la 5,26 miliarde de lei.

”E o valoare de inventar a Casei Poporului, e procedura standard de trecerea în revistă a patrimoniului public. Valoarea de inventar este atât a terenului, cât şi a Casei Poporului. Valoarea de inventar a terenului este de peste 4 miliarde de lei şi a Casei Poporului cu toate elementele de construcţie undeva la peste 5 miliarde de lei”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a precizat că este o raportare a valorii de inventar, o procedură administrativă şi ”nu sunt alte elemente care o circumscriu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.