Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a început o evaluare a fiecărui angajat, iar cine nu a corespuns a fost sancţionat, a declarat pentru News.ro directorul general Ciprian Pahonţu, care a precizat că au existat şi concedieri în rândul personalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Le facem anual evaluări. Se fac însă şi instruiri. Cei care pică evaluările, conform Contractului Colectiv de Muncă, se poate merge până la desfacerea contractului de muncă”, a spus Pahonţu.

Romsilva are circa 16.500 de angajaţi.

"Anul trecut, în urma controalelor interne, au fost aplicate 163 de sancţiuni angajaţilor Romsilva, din care 41 cu desfacerea contractelor de muncă, fiind aplicate alte 743 de penalizări, în valoare totală de peste 325.000 de lei. În primele nouă luni ale acestui an au fost aplicate 83 de sancţiuni, din care 14 cu desfacerea contractului de muncă, şi 250 de penalizări, cu o valoare de aproape 140.000 de lei", a precizat Pahonţu.

”Nu au corespuns, se fac nişte criterii. Se merge de la aplicarea unor sancţiuni până la concediere, atunci când obligaţiile nu sunt realizate”, a adăugat el.

Reprezentantul Romsilva spune că regia va continua evaluările.

El a vorbit şi despre obiectivele pentru anul viitor.

”Planurile Romsilva pentru 2018 sunt foarte ambiţioase, pornind de la principala noastră ţintă, un management durabil al pădurilor din domeniul public al statului. Evident, conform ultimelor schimbări, atât legislative, pe linie tehnică, mă refer la schimbări în Codul Silvic şi a regulamentelor de vânzare, dar şi la modificările fiscale, pe care va trebui să le aplicăm de la 1 ianuarie 2018, noi ne-am creionat deja un proiect de buget, dar pe care îl vom prezenta autorităţilor competente după aprobarea bugetului de stat în Parlament”, spune Pahonţu.

Romsilva va trebui să recolteze o cantitate mai mare de lemn pe care să o pună direct pe piaţă.

”Provocarea cea mai mare este dată de această schimbare legislativă, de a pune direct pe piaţă lemn în lucrări de îngrijire, lucrări de igienă, accidentale, dispersată, aşa cum prevede legea, direct către populaţie. Asta înseamnă pentru 2018 un volum de 3 milioane de metri cubi numai din aceste tipuri de lucrări şi va trebui să pregătim foarte bine execuţia acestora. Capacitatea proprie este undeva între 1,2-1,4 milioane metri cubi şi trebuie să pregătim în primul rând achiziţia de servicii de prestaţii silvice (de exploatare masă lemnoasă, n.r.) de către agenţii economici autorizaţi, pentru a putea recolta toată masa lemnoasă aferentă acestora şi punerea pe piaţă către populaţia care foloseşte lemn de foc”, adaugă şeful Romsilva.

Pahonţu spune că se va face în perioada următoare o licitaţie, la care va câştiga cel care oferă cel mai scăzut preţ.

”Sper să terminăm împăduririle în două săptămâni, realizăm 14.200 de hectare de regenerări în total în acest an, din care 5.600 de hectare de împăduriri, diferenţa fiind regenerările naturale. Mai avem vreo 200 de hectare de împădurit, care vor fi terminare în cursul săptămânii viitoare”, a adăugat Ciprian Pahonţu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.