Un pacient de 47 de ani care a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut a fost transferat, sâmbătă, cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj la SCJU Suceava, pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat. Anterior, el a fost refuzat de alte cinci centre de Radiologie Intervenţională, fie din lipsa kit-urilor pentru intervenţie, fie din lipsa personalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urmă cu puţin timp, la SCJU Suceava a fost transferat cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj, un pacient de 47 de ani cu accident vascular cerebral ischemic acut. Simptomatologia pacientului a debutat la ora 11:30. A fost efectuată tromboliza (administrare de medicamente care dizolvă cheagul de sânge) la ora 14 la spitalul din Cluj. Pentru că nu s-a înregistrat o ameliorare semnificativă a simptomatologiei, s-a decis transferul pacientului la Spitalul Clinic Judeţean Suceava pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat, de către echipa de la Radiologie Intervenţională”, au explicat, sâmbătă, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava.

Potrivit sursei citate, este prima solicitare de acest fel primită dintr-un centru universitar. Echipa care a contribuit la acest succes a fost formată din medici din UPU, medicul neurolog dr. Ana Burca, medicul anestezist dr. Crina Tiron, radiologi intervenţionişti dr. Cătălin Lulciuc şi dr. Mircea Gabriel, asistenţi.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”E important de precizat că pacientul a fost refuzat anterior de alte 5 centre de Radiologie Intervenţională din cauza fie a lipsei chiturilor pentru efectuarea intervenţiei, fie din cauza lipsei de personal”, au menţionat reprezentanţii SCJU Suceava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.