Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, se arată convins că autorităţile locale şi administratorii de pieţe „de bună credinţă” vor găsi soluţii în aşa fel încât producătorii agricoli să îşi poată comercializa în continuare mărfurile, deşi pieţele care funcţionează în spaţiile interioare se închid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu readuc aminte tuturor că în perioada stării de urgenţă, când nimeni nu cerea închiderea pieţelor şi unii primari, tocmai pentru ca să saboteze măsurile pe care Guvernul atunci le lua, au închis pieţele, am ieşit public şi am spus că aceste pieţe trebuie lăsate deschise, cu respectarea tuturor normelor privind prevenirea acestei viroze. Acest lucru l-am făcut atunci deşi nu era campanie electorală, pentru că era necesar, era o altă situaţie epidemiologică. Acum trebuie să întărim şi că înăsprim măsurile, să restricţionăm circulaţia oamenilor pentru că e o altă situaţie epidemiologică. Eu sunt convins că toţi primarii responsabili şi administratorii de pieţe vor găsi soluţii. (....) Sunt soluţii şi dacă pieţele sunt deschise, şi dacă sunt în spaţii semi-deschise, şi dacă pieţele, unele dintre ele sunt în spaţii mici, închise, sunt soluţii pe care le-am identificat şi sunt convins că în zilele următoare peste tot se vor găsi soluţii” a declarat Adrian Oros duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus. 
Ministrul Agriculturii a precizat că în urma unei discuii pe care a avut-o cu autorităţile din judeţul Cluj, s-au găsit soluţii pentru ca producătorii români să îşi poată comercializa în continuare mărfurile, iar cumpărătorii să poată beneficia de produsele româneşti. 
Ministrul a explicat că, acolo unde s-a putut, au fost detaşaţi pereţii, iar unde nu s-a putut face astfel, mesele pentru producătorii de produse româneşti au fost mutate în spaţiile semideschise „astfel încât niciun producător local nu va avea se suferit, toţi vor fi pe piaţă ca şi până acum”.
Întrebat dacă autorităţile iau în calcul acordarea de compensaţii financiare acelor comercianţi care nu reuşesc să îşi vândă marfa din cauza restricţiilor, ministrul s-a arătat convins că „toţi primarii şi administratorii de pieţe care sunt bine intenţionaţi” au găsit soluţii pentru ca producătorii agricoli cu produse româneşti să şi poată continua activitatea. 
„Cât priveşte compensarea pierderilor datorate evoluţiei COVID, acest lucru se întâmplă şi producătorii că ştiu”, a adăugat Adrian Oros, amintind de sprijinul din fonduri europene atât pentru producătorii din sectorul zootehnic, cât şi pentru cei din sectorul vegetal.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.