Organizatorii festivalului Neversea au lansat luni, campania SOS (Save Our Symbol) Cazino prin care orice persoană poate dona prin intermediului site-ului evenimentului o sumă de bani, fondurile strânse urmând să fie utilizate pentru lucrările de conservare a monumentului. Campania se va încheia pe data 1 noiembrie, iar suma strânsă de la cetăţeni va fi dublată de organizatorii Neversea, în limita a cel mult 10.000 de euro. Cazinoul va fi conservat de municipalitate până la jumătatea lunii noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul de marketing şi comunicare al festivalului Neversea, Edy Chereji, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că organizatorii evenimentului lansează campania SOS (SAVE Our Symbol) Cazino, prin care orice persoană poate contribui la realizarea lucrărilor de conservare a monumentului istoric.

”Organizatorii festivalului Neversea alături de Primăria muncipiului Constanţa demarează campania SOS Cazino,  prin care iniţiatorii doresc să pună în valoare această clădire simbol a României dar şi să contribuie la procesul de salvare a clădirii. SOS Cazino este o invitaţie către toţi românii care vor să rămână în istorie printre cei care au contribuit la salvarea acestei clădiri”, a afirmat Edy Chereji.

El a menţionat că donaţiile se pot face pe siteul www.neversea.com/sos-cazino. De asemenea, organizatorii Neversea vor dubla suma strânsă din donaţiile făcute de către public, în limita a cel mult 10.000 de euro.

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat în cadrul conferinţei de presă, că municipalitatea are bani pentru realizarea lucrărilor de conservare a Cazinoului, dar că a dorit ca prin această campanie să fie coagulată întreaga comunitate în jurul monumentului.

“Bineînţeles că municipalitatea are bani să conserve Cazinoul şi are toate sumele deja alocate doar că am considerat că împreună putem face mai mult. Nu este vorba doar de a pune nişte scânduri, a repara câteva bucăţi de acoperiş şi a înlocui câteva geamuri, este vorba de a coagula în jurul acestui simbol - Cazinoul, întreaga comunitate astfel încât el să nu mai ajungă niciodată în această stare. Rolul acestei coagulări are un dublu efect. O dată pentru a menţine permanent atenţia asupra Cazinoului a autorităţilor centrale, locale şi a doua oară pentru a da sentimentul că am participa la acel proces şi după ce ai participat crezi vei accepta ca cineva să nu preţuiască ajutorul tău?”, a afirmat edilul.

El a menţionat că mai întâi va fi cooptată o echipă de specialişti în acest domeniu, apoi vor fi inventariate soluţiile, după care va fi alcătuit un necesar de lucrări şi de materiale, iar apoi proiectul se conservare va putea fi implementat. Făgădău estimează că lucrările ar putea începe în luna septembrie şi vor fi încheiate până pe data de 14 noiembrie, Ziua Dobrogei.

Primarul a mai spus că în paralele Compania Naţională de Investiţii continuă procedurile pentru restaurarea Cazinoului.

“Legat de procesul mare de restaurare a Cazinoului  acolo avem o legislaţie care ne spun foarte clar ce avem de făcut, doar că faţă de momentul anterior de la ultima noastră conferinţă de presă au intervenit două lucruri importante: s-a modificat legislaţia în domeniul achiziţiilor, în sensul că s-a îmbunăţit şi Compania Naţională de Investiţii deja a lansat achiziţia pentru actualizarea documentaţiei.  (...) Sunt încrezător că modificarea legislaţiei , susţinerea fără precedent pe care toate autorităţile o acordă Companiei Naţionale de Investiţii vor conduce mult mai repede la un rezultat. Cu alte cuvinte imi doresc anul acesta ca licitaţia pentru lucrările de reparaţi, restaurare şi punere în valoare a Cazinoului să demareze”, a mai explicat Decebal Făgădău.

El a menţionat că toţi banii strânşi din donaţii pentru conservarea Cazinoului vor fi utilizaţi într-un mod transparent.

Cazinoul a trecut în urmă cu trei ani şi jumătate de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci şi până în prezent cele trei licitaţii organizate au fost contestate, fiind în cele din urmă anulate.

Festivalul Neversea va avea loc între 5 – 8 iulie, pe o plajă din Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.