Organizatorii Festivalului Mamaia Copiilor au precizat că avanscena a cedat din cauza mai multor factori, printre care ploile abundente şi presiunea exercitată de copiii care au sărit pe scenă de bucurie. În urma incidentului, nimeni nu a avut de suferit, iar structura scenei nu a fost afectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Avanscena de la Festivalul Mamaia Copiilor a cedat din cauza unor factori cumulativi. Din cauza ploilor abundente, ce au început din data de 5 iulie, a umezelii şi a presiunii exercitate de copiii care au sărit pe scenă de bucurie, placa de 4 pe 4 metri a coborât, ca o trapă, 20 de cm peste avanscena propriu-zisă. Acestea au fost situaţiile neprevăzute ce au condus la acest incident, în urma căruia nimeni nu a avut nimic de suferit. Structura scenei nu a fost afectată, tocmai de aceea gala de premiere a putut continua, fără probleme, şi nicio persoană nu a mai avut acces la zona afectată, ca măsură de securitate”, au transmis organizatorii, marţi după-amiază, prin intermediul unui comunicat.

Sursa citată menţionează că pe tot parcursul festivalului au fost prezente echipe de la Crucea Roşie şi echipe specializate pentru cazuri de urgenţă.

Directorul Festivalului Mamaia Copiilor, Liviu Manolache, şi-a cerut scuze pentru această situaţie neplăcută, precizând că pe tot parcursul evenimentului muzical nimeni nu a suferit neplăceri şi nici nu i-a fost pusă integritatea în pericol.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat, marţi, că municipalitatea a fost finanţator al evenimentului, festivalul fiind organizat de Asociaţia Culturală Mamaia Copiilor. Edilul a precizat că Primăria a pus la dispoziţie şi infrastructura evenimentului, scena din Piaţeta Cazino din Mamaia.

Decebal Făgădău a menţionat că nu scena a fost cea afectată, ci un element de butaforie realizat în faţa acesteia. Astfel, scena respectivă a cedat şi s-a lăsat cu 20 de centimetri, iar copiii aflaţi în zona respectivă s-au speriat şi au început să ţipe. Totul a avut loc în timpul festivităţii de premiere, atunci când toţi participanţii erau pe scenă.

Decebal Făgădău a mai spus că Primăria a început o anchetă cu privire la acest incident, la finalul căreia cei care se fac vinovaţi de această situaţie ar putea fi amendaţi. 

Festivalul Mamaia Copiilor a avut loc săptămâna trecută în Piaţeta Cazino din staţiunea Mamaia, la evenimentul muzical participând zeci de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.