Ludovic Orban a declarat, întrebat cum vede anul acesta Revelionul şi la ce ar trebuie să se aştepte românii când vine vorba de petrecerile de Revelion, că a văzut fake news-ul distribuit prin mass-media şi că precizările sale se refereau la faptul că e normal să nu fie permise activităţile în restaurante, în localităţile unde e depăşită rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Referitor la petrecerile private, premierul a explicat că acestea este posibil să nu fie permise, dacă se menţine nivelul actual al infectărilor şi a adăugat că „până la Revelion mai avem mult”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am văzut fake news-ul, semi-fake news-ul care a fost distribuit. Eu am dat un răspuns la o întrebare, spunând că normal - dacă într-o localitate rata de răspândire este peste 3 la mie nu sunt permise activităţile în cadrul restaurantelor. De asemenea, întrebat despre petreceri private am spus că dacă se menţine actualul nivel al infectărilor, cel mai probabil, ele fiind considerate petreceri private, este posibil să nu fie permise”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat despre faptul că unii reprezentanţi din HoReCa cer petreceri de Revelion cu maximul 20 de persoane şi la ce să se aştepte românii privind petrecerile private de Anul Nou.

Premierul a adăugat „dar până la Revelion mai avem mult”.

„Cel mai important este să ne mobilizăm în această perioadă. Dacă un număr cât mai mare de oameni respectă regulile de protecţie sanitară, indiferent unde se găsesc, vom putea reveni cât mai repede la un nivel de normalitate”, a completat Orban, luni după videoconferinţa zilnică organizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, împreună cu comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi prefecţii.

Şeful Executivului a explicat cu o zi în urmă că petrecerile de Revelion sunt considerate petreceri private şi nu vor putea fi organizate, iar românii care vin în ţară de Crăciun vor intra în carantină dacă se întorc din ţări cu un indice de infectare mai mare decât cel înregistrat de România.

„Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile şi alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a declarat premierul duminică, întrebat fiind ce mesaj are pentru cei care au plătit avansuri pentru a petrece sfârşitul de an la munte. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.