Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că în Portul Constanţa se află o cantitate mare de azotat de amoniu, dar acesta este contractat şi urmează să fie transportat către destinaţii, precizând că regulile din jurul depozitelor unde sunt astfel de substanţe sunt respectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Dolj, despre situaţia azotatului de amoniu din Portul Constanţa. 
 
“În port există o cantitate mare de azotat de amoniu, dar care azotat de amoniu este contractat şi urmează să fie transportat către destinaţii. În ceea ce priveşte regimul de securitate din jurul depozitelor unde se află astfel de substanţe, cum este azotatul de amoniu, sunt reguli stricte care sunt prevăzute la nivel european şi care din toate informaţiile pe care le-am cules sunt respectate. Am vorbit atât la nivelul Ministerului de Interne, cât şi la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a mă asigura că totul este în regulă şi sunt luate toate măsurile care sunt prevăzute de regulile care sunt stabilite şi la nivel european nu numai în România”, a afirmat Orban. 
 
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a anunţat că aproximativ 26.000 de tone de azotat de amoniu se află depozitate în această perioadă în Portul Constanţa.
 
Azotatul de amoniu este folosit preponderent în industria producerii de îngrăşăminte chimice, iar depozitarea se face în condiţii speciale ferit de foc, în cantităţi limitate în funcţie de concentraţia de azot, culoare de acces între stive, ferit de materiale incompatibile (combustibili, lubrifianţi, pulberi metalice).
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.