Premierul Ludovic Orban a afirmat joi, că Parlamentul “a complicat existenţa” Guvernului, după ce senatorii şi deputaţii au decis ca distribuirea de măşti către persoanele vulnerabile să se facă prin Ministerul Sănătăţii şi nu prin Ministerul Muncii, aşa cum dorea Executivul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În hotărârea Parlamentului de adoptare a stării de alertă, ne-a complicat existenţa Parlamentul şi distribuirea de măşti către persoanele vulnerabile care iniţial trebuia făcută după mecanismul pe care îl gândisem prin Ministerul Muncii şi cu susţinerea Poştei a fost complicat, a fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătăţii”, a afirmat premierul.

Ludovic Orban l-a întrebat pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, dacă este pregătit cu proiectul de act normativ.

“O să vă rog să trecem pe lista suplimentară ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, a autorităţilor publice locale, a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020”, a afirmat Nelu Tătaru.

Orban a menţionat că 1.100.000 de persoane vor fi beneficiarii acestui program.

“150 de milioane aşa cum ne-am înţeles? La o mască, care e până în doi lei, la un număr de beneficiari de aproximativ 1,100.000, beneficiarii diferitelor forme de sprijin în baza legii venitului minim garantat şi beneficiarii alocaţiei de sprijin. Aici ar trebui Ministerul Muncii să se uite cu mare atenţie să nu omitem vreo categorie de la distribuirea acestor măşti”, a explicat primul ministru.

El a precizat că toată procedura trebuie să se desfăşoare rapid ca măştile să ajungă în scurt timp la beneficiari.

“Ne-au complicat existenţa. Administraţiile locale transmit către direcţiile de sănătate publică numărul de beneficiari pe fiecare localitate, centralizaţi informaţiile şi în funcţie de asta ştiţi exact ce cantitate de măşti vom achiziţiona. (...)Trebuie operaţionalizat cu viteză maximă, trebuie termene scurte şi cu autorităţile locale să ne transmită lista beneficiarilor, DSP-urile să ne transmită imediat achiziţia trebuie derulată în conformitate cu prevederile din legea 55 care ne permite o procedură rapidă de achiziţie. Aici achiziţia trebuie făcută transparent, să nu existe niciun fel de discuţie privitoare la preţul cel mai mic şi apoi trebuie rapid asigurată distribuţia măştilor”, a mai declarat Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.